tumblr statistics

Prihlásenie



Kto je online?

Práve tu sú 86 návštevníci a žiaden člen nie je on-line

Minichat

Vypnúť/zapnúť Zvuk Smajlíci História FAQ Kide Chat
18:07-- Eduard: No to sme dopadli teda! Ale je to vekom a samozrejme spoločenskými pomermi. Veľa všeličoho sa udialo, tak sa aj človek podľa toho nejak nastaví. Ja si hovorím každým rokom, že sa do niečoho pustím, ale vždy je to iba predsavzatie na Silvestra. Už sú iné priority, ale drieme to určite, nezanevieram. Uvidíme čo bude.
10:14-- Teslak: Aj u mňa priatelu už mi ostali v izbe lebo bicie, nejaké DJ prehrávače a zopár gitár.Ale neveril by si mi koľkokrát mi píšu ľudia ohľadom rady alebo opravy magnetofonov hlavne kotucakov.Ale celá zbierka je už dávno minulosť až na jeden mgf čo som dostal od kamaráta.
12:19-- Eduard: Jéééj, sem niekto aj píše? Ahoj Tomáš! No vieš, veľa vecí sa zmenilo, ale vidíš, žijem, zbierka zapadá prachom, ale pravidelne ju vysávam, takže nie je to až také zlé. Asi čakám na dôchodok, kedy budem mať na tieto veci omnoho viac času a voľnú myseľ.
13:18-- Teslak: Ako žiješ nebol som tu už niekoľko rokov
13:18-- Teslak: Ahoj Edo !
20:22-- Eduard: Zdravím, nie, 820-ku by som si chcel nechať. Tesla "expozíciou" som dosť oklieštil, nechávam si iba SM 260, 261 a 820-ku.
19:26-- glastron: zdravim eduard,nahodou teslu 820a nepredavate? dakujem
7:06-- Eduard: Palo, aj by som povedal, že je asi dobré sa zamyslieť či preferovať kvantitu, alebo kvalitu. Takže mojim plánom je oddeliť zrno od pliev a konečne na čo sa chystám už roky, zredukovať počet magičov doma. No ale je tu tá druhá zložka a to je čas. To už je horšie. Hodina denne by bol čas, ale na takúto robotu treba niekoľko hodín v kuse aby človek nestratil niť.
23:04-- PotPalo: Ono je hlavne problém s časopriestorom. Nieje čas a ani priestor. :S
17:01-- Eduard: Tak no, žijú, prežívajú, čaká sa na znovuzobudenie ktoré nie a nie prísť. :-)
14:15-- oneeeee: boomboxy ešte žijú .
18:22-- Eduard: No né, sem aj niekto chodí???? Krtek, kde máš web??? Ja žijem, s rúškom na ksichte!
14:52-- krtek: Všude to zdechlo, už to nikdo nesbírá :P
14:52-- karlosg: uz to tu zdochlo?
12:27-- Eduard: ... a posledný... :P
0:16-- PotPalo: Prvý! :P
18:40-- PotPalo: O mesiac o tomto čase už bude po Vianociach. Ako dobre. ;)
9:41-- Eduard: Aj tak to nikto nečíta a vôbec, netuším kde tá chyba je. Ja nemám čas čítať svoju vlastnú stránku! :P
16:38-- PotPalo: "webového profilu profilu " na hlavnej stránke...
18:32-- PotPalo: To jej otvoríme škárku bez sieťky, ale to je na druhom konci bytu, teda na balkóne, to by pavúky mali dlhú cestu až sem. To by trikrát zablúdili, než by sa mi sem odtiaľ dostali.
15:10-- Eduard: Ale jedno nechápem, ako tá hrdzavá mačka vie prejsť cez sieťku... O.O
14:43-- PotPalo: Aj u teba? Sedia v kúte a pozorujú dianie v miestnosti. Ja ich volám špióni. Ako sa dostanú dnu netuším, všade sú sieťky. Aj teraz tu jedného špióna mám, v kúte sa tvári že tam nieje.
12:25-- Eduard: Jáj Palino, rovnako ako nedokážem riešiť predčasný prechod žien do klimaktéria, nepomôžem ti ani v tomto. Blbá chrobač ale áno. Už sa sťahuje zvonka dnu a dom je plný spiderov.
22:22-- PotPalo: Blbá chrobač! Zase ten starý chrobák: keď sa prihlásim na boombox.sk (bez www, úvodná stránka) a kliknem na odkaz ktorý je s www na začiatku (áno, sú tu pomiešané časti stránky s a bez www), tak tam nie som prihlásený. A zrejme to funguje aj naopak. Preto som bol prihlásený kedysi dvakrát, páč to chcelo prihlásenie znova. Nejako to má rozdvojenú osobnosť, tento systém. Nech žije hmyz! :P
22:13-- PotPalo: Nič! Zabalené v troch červených krabiciach so striebornými hviezdičkami. Alebo pokiaľ predsa niečo, tak by som chcel svetový mier. Alebo aspoň svätý pokoj. :D
14:17-- Eduard: Palo zase rýpeš na moje najcitlivejšie miesta? :-) Ja mám problém s vianočnými darčekmi všeobecne a nieto ešte na boombox! Ozaj, čo chceš na vianoce pod stromček? O.O
13:16-- PotPalo: Ahóóój. Nech sa už niečo deje. Alebo sa čaká a bude to ako Vianočný darček? :D
6:31-- Eduard: Nazdar Maťo, ty telepat!!! Ešte ťa nedoštípali nadobro komáre? To som rád že si sa ozval, minulý týždeň som na teba myslel že ako sa asi máš. Super!
6:10-- yokohamaba: pozdravujem Eda a oznamujem,že žijem:-)
18:24-- Eduard: No, a to už ja nevyrábam, vôbec nič... Načo platím doménu a web? O.O

Iba registrovaní používatelia môžu prispievať do chatu, Zaregistruj sa alebo Prihlás

Fórum

Posledný príspevok

Články

TESLA SM 260

'

 

 

Stereo cassette deck TESLA SM 260 HiFi

Stereo cassette deck TESLA SM 260 HiFi

 

Budem veľmi zdržanlivý vo vyjadreniach chvály na tento prístroj, pretože skôr než som si ho zadovážil, navštívil som veľa diskusií, ktoré sa touto kultovou mašinou zaoberali. Jedni hlásali slávu a večné požehnanie a tí druhí ich sústavne schladzovali aby sa z toho neposrali, že na svete boli vyrobené aj lepšie decky a pre istotu ho porovnávali s nejakým tesláckym kotúčákom.
Ja vyjadrím svoj názor, aj keď sa do polemiky s nikým púšťať radšej nebudem. Nezadovážil som si ho preto, lebo by to mal byť prístroj kategórie Hi-END, ale preto, lebo v tej dobe mala táto mašina nekresťansky vysokú cenu a aj ten bol frajer, kto ho vlastnil. V tých dobách stál tento deck podľa mojich informácií 5500.- korún československých, čo boli teda asi 3 priemerné robotnícke platy. Uznáte sami, že v tých dobách vlastniť doma niečo takéto bol fakt luxus a ten, kto si takéto niečo kúpil, sa okolie akurát posmievalo, že za tie prachy si mohol buď z Tuzexu, alebo zo zahraničia, čo nebolo zase jednoduché, doviesť značkový stroj omnoho vyššej kvality. Nevraviac o tom, že k tomuto decku sa ako pivo na segedínsky guláš hodil prijímač TESLA 820 HiFi, ktorý stál zase cca 7500.- korún československých a ktorý márne zháňam k tomuto decku v dobrom vizuálnom stave. Tie bezchrbťácke ponuky, čo mi chodia z Bazošu.sk vytrvalo ignorujem, lebo s prepáčením iba nenažraný hajzel môže za takýto prijímač pýtať nekresťanských 185 € a keď príde na lámanie chleba, ani detailné fotografie mi nevie poslať! Neuveriteľné, ale vtedy skoro 20 kg poctivého železa kúpiť za 13000 Kčs (deck + prijímač 820A) bolo ozaj šialené. Pravdou je, že tieto mašiny mali hlavne podniky, alebo lepšie kancelárie riaditeľov s voľnejším a tučnejším rozpočtom na rozhadzovanie, prípadne takí čo nemali núdzu o lepšie peniaze. Na fórach som sa ale dočítal aj rôzne príbehy ľudí ako si na tento deck šetrili a potom si ho celí vytešení užívali.
Dosť ale nostalgie a hodnotenie čias minulých, priblížim vám tento konkrétny prístroj ako som k nemu prišiel.

Priveľmi sa mi spôsob nadobudnutia nechce opisovať, pretože neberiem veci na dobierku zásadne preto, lebo kupovať mačku vo vreci je nič moc a tentoraz som na to akurát doplatil. No, doplatil, keby som to videl niekde na burze v takomto stave, určite by som neuvažoval o kúpe. Tak dobre, doplatil je silné slovo, nevyšlo to. Ale povedal som si po nejakých tých mailoch s človekom, že to bude pravdepodobne seriózna záležitosť a šiel som do toho. Urobil som chybu, ktorú ani veľmi neľutujem, akurát ma mrzí, že vzniklo takéto, už som sa zmieril s týmto pojmom, "nedorozumenie". Už len to, že to malo ísť Slovenskou poštou bola hrozba a zdvihnutý varovný prst a obavy boli opodstatanené. Balík prišiel v takomto stave, áno, po otvorení som s ním nijak nemanipuloval, proste obsah balíku mi takto povedal "Dobrý deň, som tu k Vašim službám!" Ak sa balík prepravoval dole hlavou, nechcel by som byť v koži poteciometra záznamovej úrovne! Nebudem riešiť kde vznikla chyba, či to predávajúci zle zabalil, alebo sa tým balíkom tak hádzalo, že sa to tam pomiešalo do takejto podoby. Iba som tŕpol, aby to bolo bez ujmy. Bolo, ale k tomu sa dostaneme. Nuž po vybalení decku z balíku prišli prvé sklamania. Mašina bola značne zapackaná a kto to trošku pozná vie, že tieto Tesly mali takú divnú drsnú povrchovú úpravu, ktorá sa veľmi zle čistí a kto sa o ňu nestaral, špina zašla a už bolo po paráde. Keďže sú tam nápisy, nie je vhodné čistiť kryty agresívnymi rozpúšťadlami. Nepodarilo sa mi to, skúšal som od miernejších až po silnejšie, aj špeciálnejšie roztoky. Nepomohlo. No a ďalšia vec, ošúchaný REC LEVEL potenciometrový gombík, namiesto jedného škrabančeka na odklopnom paneli boli dva a riadne prechádzajúce až na tlačidlo ovládania mechaniky  a na plexiskle vpredu po celej dĺžke ošúchaný pás po intenzívnom trení. Nevraviac o nie poškriabanom, ale dorasovanom vrchnom kryte decku, ktorý je dokonca prehnutý smerom dovnútra akoby tam nebol podľa slov predošlého majiteľa iba ten teslácky prijímač 820, ale nejaká ťažká komponentná zostava ruskej výroby s možnosťami vtedy všetkých dostupných druhov existujúcich médií vrátane spektrálneho analyzéra, preampu, televízora Rubín II a ja neviem čoho ešte.
Nech pre každého plynie ponaučenie, že kupovať cez inzerát takéto niečo je riskantné a s najväčšou pravdepodobnosťou natrafí na fotku, ktorá síce vyzerá ako z obývačky predávajúceho, ale v tomto prípade bola v inzeráte použitá fotka zo stránky http://www.oldradio.cz/sm260.htm. Tu je celkom pekná, ale po rozbalení balíka mi bolo jasné, že fotka nebola reálna. Ale naozaj som to celé hodil za hlavu a som rád, že môžem napísať aj pochvalnejšie riadky. Takže konečne sa dostávam k tomu najhlavnejšiemu a najdôležitejšiemu! Vnútro prístroja. Výborná mechanika nevyžadujúca okrem výmeny kladky nič! Neuveriteľné, ale je to prvá teslácka mechanika, ktorá funguje na 100%!!! Okrem už notoricky známeho šumu vychádzajúceho z tesláckych mašín šiel z výstupu celkom dobrý zvuk a prehnaný cez sám o sebe šumiaci zosilňovač z miniveže TESLA 710 som bol prekvapený, čo táto skoro 8,5 kilová potvora zo seba tlačila von. A tu končím s hodnotením zvuku. Mal som posledný krát pred rokmi možnosť mať tento prístroj nachvíľu a veru, to bola jedna zvuková katastrofa. Takže som rád tomu čo mám a neriešim, že nejaký Studer je lepší a nejaká B100-vka má lepší zvuk. Život ide ďalej, len nech sa horšie veci nedejú!
 
Ďakovačka: Ďakujem svojej blbosti, že som kúpil mačku vo vreci. A to len preto, lebo som porušil svoju zásadu NEKUPUJEM CEZ DOBIERKY!!!
 
Rok výroby: 1988 - 1990 
Rozmery: 46 x 11,5 x 33
Váha: 8,20 kg

Späť na zoznam Kazetové decky

© Eduard, www.boombox.sk
Všetky práva vyhradené! All rights reserved!
| + -