tumblr statistics

Prihlásenie



Kto je online?

Práve tu sú 58 návštevníci a žiaden člen nie je on-line

Minichat

Vypnúť/zapnúť Zvuk Smajlíci História FAQ Kide Chat
18:07-- Eduard: No to sme dopadli teda! Ale je to vekom a samozrejme spoločenskými pomermi. Veľa všeličoho sa udialo, tak sa aj človek podľa toho nejak nastaví. Ja si hovorím každým rokom, že sa do niečoho pustím, ale vždy je to iba predsavzatie na Silvestra. Už sú iné priority, ale drieme to určite, nezanevieram. Uvidíme čo bude.
10:14-- Teslak: Aj u mňa priatelu už mi ostali v izbe lebo bicie, nejaké DJ prehrávače a zopár gitár.Ale neveril by si mi koľkokrát mi píšu ľudia ohľadom rady alebo opravy magnetofonov hlavne kotucakov.Ale celá zbierka je už dávno minulosť až na jeden mgf čo som dostal od kamaráta.
12:19-- Eduard: Jéééj, sem niekto aj píše? Ahoj Tomáš! No vieš, veľa vecí sa zmenilo, ale vidíš, žijem, zbierka zapadá prachom, ale pravidelne ju vysávam, takže nie je to až také zlé. Asi čakám na dôchodok, kedy budem mať na tieto veci omnoho viac času a voľnú myseľ.
13:18-- Teslak: Ako žiješ nebol som tu už niekoľko rokov
13:18-- Teslak: Ahoj Edo !
20:22-- Eduard: Zdravím, nie, 820-ku by som si chcel nechať. Tesla "expozíciou" som dosť oklieštil, nechávam si iba SM 260, 261 a 820-ku.
19:26-- glastron: zdravim eduard,nahodou teslu 820a nepredavate? dakujem
7:06-- Eduard: Palo, aj by som povedal, že je asi dobré sa zamyslieť či preferovať kvantitu, alebo kvalitu. Takže mojim plánom je oddeliť zrno od pliev a konečne na čo sa chystám už roky, zredukovať počet magičov doma. No ale je tu tá druhá zložka a to je čas. To už je horšie. Hodina denne by bol čas, ale na takúto robotu treba niekoľko hodín v kuse aby človek nestratil niť.
23:04-- PotPalo: Ono je hlavne problém s časopriestorom. Nieje čas a ani priestor. :S
17:01-- Eduard: Tak no, žijú, prežívajú, čaká sa na znovuzobudenie ktoré nie a nie prísť. :-)
14:15-- oneeeee: boomboxy ešte žijú .
18:22-- Eduard: No né, sem aj niekto chodí???? Krtek, kde máš web??? Ja žijem, s rúškom na ksichte!
14:52-- krtek: Všude to zdechlo, už to nikdo nesbírá :P
14:52-- karlosg: uz to tu zdochlo?
12:27-- Eduard: ... a posledný... :P
0:16-- PotPalo: Prvý! :P
18:40-- PotPalo: O mesiac o tomto čase už bude po Vianociach. Ako dobre. ;)
9:41-- Eduard: Aj tak to nikto nečíta a vôbec, netuším kde tá chyba je. Ja nemám čas čítať svoju vlastnú stránku! :P
16:38-- PotPalo: "webového profilu profilu " na hlavnej stránke...
18:32-- PotPalo: To jej otvoríme škárku bez sieťky, ale to je na druhom konci bytu, teda na balkóne, to by pavúky mali dlhú cestu až sem. To by trikrát zablúdili, než by sa mi sem odtiaľ dostali.
15:10-- Eduard: Ale jedno nechápem, ako tá hrdzavá mačka vie prejsť cez sieťku... O.O
14:43-- PotPalo: Aj u teba? Sedia v kúte a pozorujú dianie v miestnosti. Ja ich volám špióni. Ako sa dostanú dnu netuším, všade sú sieťky. Aj teraz tu jedného špióna mám, v kúte sa tvári že tam nieje.
12:25-- Eduard: Jáj Palino, rovnako ako nedokážem riešiť predčasný prechod žien do klimaktéria, nepomôžem ti ani v tomto. Blbá chrobač ale áno. Už sa sťahuje zvonka dnu a dom je plný spiderov.
22:22-- PotPalo: Blbá chrobač! Zase ten starý chrobák: keď sa prihlásim na boombox.sk (bez www, úvodná stránka) a kliknem na odkaz ktorý je s www na začiatku (áno, sú tu pomiešané časti stránky s a bez www), tak tam nie som prihlásený. A zrejme to funguje aj naopak. Preto som bol prihlásený kedysi dvakrát, páč to chcelo prihlásenie znova. Nejako to má rozdvojenú osobnosť, tento systém. Nech žije hmyz! :P
22:13-- PotPalo: Nič! Zabalené v troch červených krabiciach so striebornými hviezdičkami. Alebo pokiaľ predsa niečo, tak by som chcel svetový mier. Alebo aspoň svätý pokoj. :D
14:17-- Eduard: Palo zase rýpeš na moje najcitlivejšie miesta? :-) Ja mám problém s vianočnými darčekmi všeobecne a nieto ešte na boombox! Ozaj, čo chceš na vianoce pod stromček? O.O
13:16-- PotPalo: Ahóóój. Nech sa už niečo deje. Alebo sa čaká a bude to ako Vianočný darček? :D
6:31-- Eduard: Nazdar Maťo, ty telepat!!! Ešte ťa nedoštípali nadobro komáre? To som rád že si sa ozval, minulý týždeň som na teba myslel že ako sa asi máš. Super!
6:10-- yokohamaba: pozdravujem Eda a oznamujem,že žijem:-)
18:24-- Eduard: No, a to už ja nevyrábam, vôbec nič... Načo platím doménu a web? O.O

Iba registrovaní používatelia môžu prispievať do chatu, Zaregistruj sa alebo Prihlás

Fórum

Posledný príspevok

Články

NEC RM 1250E

'

RM 1250E
Tuzexák z polovice 80. rokov

21.11.2014
P
riznanie je poľahčujúca okolnosť, vraví sa. Ako čas plynul, pomaly som zabudol v návale iných povinností, že som k tomuto exponátu do tejto doby nenapísal článok! Hlavne že som sa vyhrážal, aké to zase bude čítanie! Nuž, nejako začať treba a pustím sa teda do jednej skoro bezvýznamnej činnosti, pretože skoro každý jeden článok má za dôsledok maily typu "viete čo, ja mám tiež takéto niečo doma, nepozreli by ste sa mi na to?"


Po dlhšom intro si konečne môžete prečítať niečo o tomto krásavcovi.
Na úvod všetkého by som chcel povedať jedno: Podľa môjho subjektívneho názoru je toto najkrajší rádiomagnetofón vo svojej triede, ktorý sa na svete kedy vyrobil. V tomto tvrdení som zohľadnil triezvosť dizajnu, žiadne prehnané módne výstrelky, skrátka rádiomagnetofón s krásne rozmiestnenými gombíkmi, spínačmi a zobrazovacími prvkami. Je to v podstate STEREO verzia MONO rádiomagnetofónu NEC RM 360, ktorý mám vo svojej zbierke už dávnejšie.

Neviem čím mám začať. Sedím a pozerám sa na obrázok. Tak nič, najhorší je úvod, potom už to nejako ide.
Podnik zahraničného obchodu Tuzex nám okolo roku 1984 ponúkol možnosť zakúpiť si v jeho sieti predajní v hojnom počte tento stereofónny rádiomagnetofón s oboma FM normami, OIRT (východná) a CCIR (západná). Táto skutočnosť na využiteľnosti vo vtedajších dobách určite zavážila, pretože západná norma bola aj v 80. rokoch nežiadúca z dôvodu možnosti príjmu rakúskych (kapitalistických) rozhlasových staníc a všetky československé stanice vysielali na východnej norme. Nie každý zo staršej generácie totiž chcel počúvať najnovšie hitparádové šlágre z Österreich 3. Okrem FM frekvencií má aj rozsahy stredných a krátkych vĺn. Nechýba prepínač MONO - STEREO a kontrolka optimálneho vyladenia staníc a príjem v režime STEREO, čo indikujú zelená a červená LED dióda. Ďalšou funkciou na prehrávanie zvuku je vstup LINE IN, do ktorého môžete zapojiť všetko možné od MP3 prehrávača, až po ... mobilný telefón s audiovýstupom. Magnetofónová časť má možnosť voľby pásky NORMAL, FeCr, CrO2. Zvuk sa krotí otočným potenciometrom VOLUME a korekcie si môžete upraviť gombíkom TONE, čo vieme, že je iba posadenie predného skeletu do hrubšej deky. Pozor! Prichádza vymoženosť nie každodenná. Vyhľadávanie až troch skladieb! Ich počet sa nastavuje jedným čiernym gombíkom na prednom paneli pod troma červenými LED diódami iba v režime prehrávania pásky. Neviem či mám klásť dôraz aj na uvedenie prítomnosti trojciferného počítadla pásky. Skrátka je tam a počíta... Nahrávanie cez vstavané mikrofóny si môžeme užiť v režime STEREO, všimnite si tie malé "vetráky" na úplnom boku predného panelu hore.
Na prednom paneli je ešte okrem klávesnice na kazeťák výstup na slúchadlá cez 6,3 mm jack a potenciometer MIC mix level. Toto som ako dieťa, prípadne dorastenec premeškal. Robiť si doma vlastnú diskotéku tým, že si cez externý mikrofón budem medzi skladbami vsúvať ešte svoje verbálne hlasové vsuvky. Nuž a po mohutnej rukoväti, ktorá je hádam silnejšia ako na SHARP GF-777 a ozname, že zvuk sa rozdeľuje na reprovýstupe cez dve pásma, uvediem poslednú technickú vymoženosť a tou je prítomnosť 5-LEDkového indikátoru audiovýstupu, ak opomeniem veľmi dôležitú informáciu, že sa rádio ladí ručne pomocou gombíka na boku rádioškály.

Konečne máme teda za sebou predstavenie tohto prístroja a poďme na jadro veci. Prečo, začo, načo, ako dlho, a ako to všetko finálne dopadlo.

Tieto prístroje som mal dva kusy. Keď som kupoval prvý, hneď mi bolo jasné, že vďaka dolámaným prepínačom a rôznym tuningovým úpravám by bolo vhodné mať ešte do rezervy nejaký záložný kus. Ihneď po zakúpení nasledovali skúšky funkčnosti, z ktorých som okamžite vytriezvel a rozmýšľal nad zháňaním tretieho kusu.
Prístroj som začal robiť asi po troch rokoch. Dovtedy si spinkal v jednej custom krabici na povale. Keďže som vedel, že musí ešte prežiť jedno sťahovanie, pre istotu som urobil všetky bezpečnostné opatrenia, aby prežil aj nejaký ten pád, alebo neopatrnú manipuláciu. Nevedel som sa dočkať, než sa mi naskytne tento pohľad. Vydýchol som si. Nič prasknuté, dolámané, prežil tri roky v karanténe. Pomaly sa mi začala vracať pamäť, v akom stave som kazeťák kúpil. Matne som si pamätal, že pôvodný majiteľ z určitých dôvodov na zadnú bočnú stenu prirobil mechanický vypínač. Odpájal galvanicky celý prístroj od elektrickej siete, pretože ako vieme, po zapojení šnúry do zásuvky bolo primárne napätia napájacieho transformátora permanentne pod napätím a pravdepodobne po tých rokoch bolo rozbrnené a ak takéto niečo máte pri posteli, tak to nie je nič príjemné, počúvať celú noc bučanie trafáku. Okrem iného sa tam nachádzali aj ďalšie prvky bastlenia. Akási plastová záslepka, ktorá tam nemala žiaden zmysel, ale bola tam a veľmi čisto pripevnená. Možno s ňou mal majiteľ v budúcnosti nejaký zámer, chcel vydlabať nejaký otvor na osadenie niečoho, aj keď čo by tam na zadný panel dával, neviem. Poďme však po poriadku, ako som k nemu vlastne prišiel? Oslovil ma jedného dňa jeden pán, že by mal pre mňa jeden rádiomagnetofón, ale že nejde, a tak ďalej a keďže to zbieram, tak by sa mi určite hodil, lebo je pekný. Po zistení, že je to tento model mi srdce poskočilo, super, budem mať k tomu predošlému kus na ND. Lenže, prišiel som na tvár miesta a začalo to byť všetko jasné. Po prvotnej vizuálnej a zmyslovej kontrole som zistil, že prístroj je v pomerne zachovalom stave, až na tie bastličské úpravy a z hľadiska zmyslovej - sluchovej stránky v ňom niečo hrkotalo. Chcel som prístroj vyskúšať, ale pán mi odporučil, aby som to nerobil, pretože vnútri boli robené "nejaké zásahy" a nevie, v akom je stave a bol by nerád, keby sa niečo stalo (iskry, výbuch, kúdol dymu zvnútra...) A ja blbec som mu uveril. Preto sme magnetofón ani neskúšali dať do elektriny, naslepo s pocitom ubezpečenia, "ale on išiel", som ho vyplatil a bral domov.  Nakoľko už nie som -násťročný, neriskoval som naozaj nejaké vyhorenie prístroja, tak som ho do el. siete ani nedával a nechal si to až keď ho budem robiť. Chyba! Po tých vyše troch rokoch, keď som ho otvoril som si vravel, no, niečo v ňom hrkalo, zásahy, fuj, ktovie ako to bude vovnútri vyzerať. Dal som dole zadný kryt a... Nič. Pozerám, veľmi čisto osadený vypínač na primárne vývody transformátora, nejaký ten drôt navyše, všetko pekne zaizolované zmršťovacími bužírkami, nikde ani stopy po nejakých voľne visiacich kábloch, nič. Po kontrole el. obvodov som si povedal, C´est la vie, ide sa na to. Ešte posledná kontrola a šup ho do elektriny. LEDky radostne zablikli, rozsvietila sa kontrolka vyladenia rozhlasovej stanice a dokonca STEREO a ... ticho. Prečo? Dávam VOLUME vyššie a nič. Prepínam prepínačmi, celý prístroj bol hluchý ako poleno! Tak som šiel po poistkách atď, túlal som sa cestičkami na DPS a dorazil som ku koncovému stupňu riešenému integrovaným obvodom TA7229P od firmy TOSHIBA. A tu bol pes zakopaný, resp. integráč zaletovaný! Po premeraní som zistil, že švábik je nadobro prerazený a na niekoľkých vývodoch bolo plných 14,5V. Amen dolina! Tak a začalo mi svitať. Ahaaaa, preto pánko nechcel skúšať RMGF na mieste, lebo vedel, že je hluchý a možno vedel aj to, že vyletel koncák hore komínom! Čo budem teraz robiť? Predstava, že by som mal zháňať takýto integráč ma priam desila, ale iná možnosť skrátka nebola. Tak som naštartoval goooooogle a začal hľadať. Vyhodilo mi to všetko možné, nekompatibilné ekvivalenty, skrátka nič použiteľné. Povedal som si preto, že uznávam, nie je možné na takýto starý kočiar dnes kúpiť len tak niečo mávnutím prútika. Zvolil som inú alternatívu. V elektroobchode som kúpil stavebnicu koncového NF zosilňovača a mal som v pláne tam osadiť externý koncák, len aby mi odtiaľ liezol nejaký zvuk. Ešte podotýkam, že napriek tomu, že bol koncák prerazený, reproduktory vôbec neutrpeli na ujme a hrali bez najmenších problémov, vrátane výškových meničov. Fajn, pokračujme. Po osadení stavebnice súčiastkami som mimo RMGF odskúšal koncák, ktorý si statočne burácal. Nakoľko bol 2 x 10W, musel som ho krotiť na vstupe, čo je prirodzené. Nezohnal som totižto koncák s nižším výkonom. Nasledovalo pripojenie k RMGF a potom začal tanec, diali sa čudné veci. Pripojil som dosku k zdroju v RMGF, našiel výstup z korekčného predzosilňovača na DPS a zapojil modul prepnutý na tuner. Búúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúú + rečová modulácia 50:50. Toto sa ozývalo z reprákov. Žiadna tragédia, to bude zemná slučka, musím dať zeme k sebe, lebo chytajú rozdielny potenciál medzi ukostrením, nič zvláštne. Tak som samozrejme dal na spoločnú zem, a zapol RMGF znova. Ten istý efekt. To už som sa radil s láskavými členmi fóra www.svetelektro.com , ktorí mi nezištne pomáhali pri riešení môjho problému. Aj tí najvytrvalejší ale čo ostali, boli z tohto javu bezradní. Každopádne celé vlákno diskusie si môžete pozrieť na tomto linku. V podstate som mal problém s napájaním. Akonáhle som priviedol napätie z externého laboratórneho zdroja na ten externý koncák, bučanie prestalo a hralo to normálne. Tak isto, keď som odpichol iba výstup z korekčáku na externý zosilňovač čo mám na stole na pokusy, zase, hralo to normálne. Iba vtedy to robilo neplechu, keď som dal na jedno napájanie všetko z RMGF. A nebolo to o mäkkom zdroji. To by určite blblo aj vtedy, keď som napájal externý koncák z RMGF a kŕmil ho MP3 prehrávačom aby to malo nejakú šťavu.
.............|
Tie bodky a stena, to bol koniec slepej ulice. Po nejakom dni mi však napísal ďalší člen fóra, že prečo neskúsim eBay??? No, pravdupovediac som zadal do googlu iba typ integráču, ale zabudol som tam dopísať eBay. Ani vo sne ma nenapadlo, že by mi google nevyhodil aj odkazy z eBay a veľmi som sa mýlil. Akonáhle tam pribudlo to zázračné slovíčko, vyhrnula sa na mňa z prehliadača bezpočetná ponuka integráčov rôznych cenových relácii a verte, keď som uvidel cenu 3,67€ + 3,99€ pošta z Nemecka, vykríkol som HEURÉKA! V ten večer som objednal integráč, v ten večer mi prišlo potvrdenie o prevzatí zákazky a o hodinu, keďže som platil PayPal-om, mi dolšo pozitívne hodnotenie od predávajúceho, že som dobrý kupujúci, lebo rýchla platba! To som aj manželke ukázal, lebo som tomu neveril. Bola nedeľa a v pondelok mi prišiel mail, že súčiastka bola odoslaná na Slovensko!!! Tak som sa tešil, že do konca týždňa to bude a ja budem môcť robiť na víkend.... ale nie. Tá zbordelená Nemecká pošta (na obálke nálepka že to bolo zaslané PRIORITAIRE) sa mi s tým listom trtkala 10 kalendárnych dní. Klial som... Ale čo bolo podstatné, súčiastka prišla. Najprv zhrozenie, že to vyzeralo ako zakonzervovaná nedotknutá ruská vojenská technika po 30 rokoch, ale vývody neletované, nič, naozaj, deklarácia, že to bolo UNUSED, NEW bola pravdivá. Na tomto obrázku je nový kus z eBay už osadený v DPS. S nadšením teda som vrazil švába do DPS, integráč pekne namazal teplovodivou pastou tak ako sa to pekne sluší a patrí, namontoval chladič a pripravoval sa na prvé spustenie. Nakoľko nie som veriaci, spustil som si svoju vlastnú modlitbu v zmysle cca "ak nenabehneš, letíš von oknom..." a započal postoj nad zapnutím POWER ON. Po niekoľkonásobnej kontrole, či je červený kábel zo zdroja naozaj + atď, som pri minimálnej hlasitosti zapol páčku prepínača na RADIO. Chvíľa napätia pred samotným úkonom a ŠTART! Ozvalo sa slabé pukkk a ja som tŕpol ďalej. Fajn, niečo prešlo do reprákov, to pred tým nebolo. Naladil som poslepiačky nejakú stanicu kým sa mi nerozsvietila LED vyladenia STEREO a pridal som hlasitosť. Neuveriteľné, z reprákov sa vyrinula riava zvuku a ten kameň čo mi padol zo srdca, skoro prerazil podlahu a skončil pod izbou v pivnici. Ono, prežívam to, lebo ja sa k tomu verejne priznám, osud mi príliš nenadelil frajerinu z elektrotechniky a som rád každému malému víťazstvu v súlade s elektrotechnickou fyzikou. A to všetko vďaka hlavne Mirovi z fóra Svetelektro, ktorému zase iba ďakujem, čoho má už plnú stodolu a nielen odo mňa.
Takže to by sme mali. Elektronika je v stave TOP A1, akoby povedal jeden zmrd, ktorý mi kedysi núkal smetiskový magnetofón UNIVERSUM s odbitými rohmi, odlomenými prepínačmi a ešte vodou na kazeťáku od špinavej špongie pred samotným fotením tvrdiac, že je to zberateľský kus. Na rozdiel od neho tá elektronika podľa definície TOP A1 stav naozaj funguje. 
Takže, prechádzame k zušľachteniu mechaniky - kazetovej časti.
Samozrejme, inak to byť nemohlo, gumička na zotrvačníku bola na totálku roztečená a po tých rokoch aj riadne zatvrdnutá. Takých fotiek tu už bolo dosť, ponúknem vám však fotku, ako napríklad vyzerá papierová utierka pri takejto činnosti. Ani omylom sa jej nesmiete chytiť prstami, tá čierňava dokáže byť potom všade! Dokonca v tomto prípade to bolo tak, že pravdepodobne predošlý majiteľ po dlhej dobe spustil motor a v tej rýchlosti ako sa krútil naprázdno bez záberu, rozmetával rozleptanú gumičkovú kašu po celej mechanike, na dištančné stĺpiky, po šasi mechaniky, skrátka všade. Toto je už pohľad na vyčistenú mechaniku. Ja sa vôbec čudujem, že som si pri takýchto foteniach neopackal aj foťák. Ale raz to príde, nepochybujem. Ako ďalší úkon bolo potrebné vykonať výmenu už riadne zjazdenej a stvrdnutej prítlačnej kladky. Rozdiel medzi starou a novou určite postrehnete. Takzvaná "plastománia" (osádzanie namiesto predtým kovových súčastí plastovými náhradami) sa prejavovala už v tom veku. Trpkým svedectvom je použitie držiaka prítlačnej kladky z plastu. Prasklina pri oske, ktorá tam je, však našťastie nemá vplyv na normálny chod kladky, takže tento defekt bez prežívanie stresov strpím. Nuž a tu je pekne vyčistená mechanika aj s novou kladkou pripravená na zahorovacie skúšky. Aby to však nebolo až tak jednoduché, tieto modely trpeli rovnakým neduhom a to nevhodným výberom plastovej zmesi na výrobu tlačidiel na MGF mechaniku. Všimnite si, aké mohutné je tiahlo na jednej strane páky a na strane druhej a aký hrubý materiál je ten, ktorý vlastne musí prenášať potrebnú silu na uskutočnenie želaného povelu. V tomto prípade boli zlomené dve tlačidlá na stranách. Obe boli predošlým majiteľom už lepené. Nevravím, že neúspešne, ale skrátka lepidlo po určitom čase povolilo. Musel som to urobiť nanovo. Čo nasledovalo, je jasné. Očistiť, usadiť do zveráčiku, naniesť lepidlo a trpezlivo čakať ako to dopadne. Kto by sa chcel opýtať, aké lepidlo som použil, tak rovno odpoviem, že lepidlo na plasty. Každý nech si vyskúša to svoje favorizované.
Ostáva už iba všetko osadiť na svoje miesta, aby nám vznikol tento finálny obraz a môže sa nasadiť predný panel. Tých visiacich káblov tam nie je až tak veľa. Základná doska so všetkým je vzadu, potom sa vloží mechanika, upnú reproduktory a vloží modul vyhľadávania skladieb (DSP s troma LED diódami). Spomínaný predný kryt je už iba čerešničkou na torte.

Ako bodku za správami by som uviedol, stručne zhrnuté, že je to nádherný rádiomagnetofón lepšej priemernej triedy. K tomuto rozhodnutiu, resp. vyjadreniu som dospel po dôkladnom prebádaní všetkých súčastí. Už spomínané nevhodne vylisované a konštruktérmi navrhnuté tlačidlá MGF mechaniky robia tejto mašinke dosť veľkú hanbu. Na druhej strane však otázka: Kto v tých dobách rátal s tým, že niekto sa bude snažiť aj po 30. rokoch dať tento kus vtedy bežnej spotrebnej elektroniky do stavu čo najnovšieho kusu s plnou funkcionalitou? Určite by si povedali, že nejaký šialenec. Ostatné veci vnímam ako veľmi krásny kus nábytku. A ešte aby som nezabudol, čo sa zvuku týka, samozrejme žiadne HiFi ako každý prenosák, ale na rozdiel od svojich kamošov vo svojej triede, má výrobcom udávaný výkon 2 x 4 W, čo sa mi zdá dosť veľa, ale každopádne čo len 2 x 2,5W je počuť. Možno by k lepšiemu zvukovému výsledku dopomohli zvlášť korekcie na basy a výšky, ale v tomto prípade sa dá pracovať aj s obyčajnými tónovými korekciami TONE.

Prístroj bol zakúpený v predajni Podniku zahraničného obchodu Tuzex na Gorkého ulici v Bratislave v septembri 1984 za 1370.- Tuzexových korún (v prepočte na vtedajší pouličný vexlácky kurz 5,50 Kčs na 1 TK = 7535 Kčs). Má rodný (záručný) list, pokladničný doklad z Tuzexu a český návod na použitie.

Ďakujem za pozornosť!


gallery1


Na tomto mieste si môžete pozrieť ako zhruba prebiehal proces znovuoživenia. Niektoré fotky povedia viac, niektoré menej. Prístojaceho fotografa na každý úkon si však objednávať nebudem a manželku otravovať tiež nebudem. Aj tak by to neurobila tak, ako to ja chcem! devil

gallery2

Rok výroby: 1984
Hmotnosť:  5,5 kg
Rozmery d x v x h:  45 x 26 x 15 cm

Späť na hlavný zoznam BOOMBOXY

© Eduard, www.boombox.sk
Všetky práva vyhradené! All rights reserved!
| + -