tumblr statistics

Prihlásenie



Kto je online?

Práve tu sú 91 návštevníci a žiaden člen nie je on-line

Minichat

Vypnúť/zapnúť Zvuk Smajlíci História FAQ Kide Chat
18:07-- Eduard: No to sme dopadli teda! Ale je to vekom a samozrejme spoločenskými pomermi. Veľa všeličoho sa udialo, tak sa aj človek podľa toho nejak nastaví. Ja si hovorím každým rokom, že sa do niečoho pustím, ale vždy je to iba predsavzatie na Silvestra. Už sú iné priority, ale drieme to určite, nezanevieram. Uvidíme čo bude.
10:14-- Teslak: Aj u mňa priatelu už mi ostali v izbe lebo bicie, nejaké DJ prehrávače a zopár gitár.Ale neveril by si mi koľkokrát mi píšu ľudia ohľadom rady alebo opravy magnetofonov hlavne kotucakov.Ale celá zbierka je už dávno minulosť až na jeden mgf čo som dostal od kamaráta.
12:19-- Eduard: Jéééj, sem niekto aj píše? Ahoj Tomáš! No vieš, veľa vecí sa zmenilo, ale vidíš, žijem, zbierka zapadá prachom, ale pravidelne ju vysávam, takže nie je to až také zlé. Asi čakám na dôchodok, kedy budem mať na tieto veci omnoho viac času a voľnú myseľ.
13:18-- Teslak: Ako žiješ nebol som tu už niekoľko rokov
13:18-- Teslak: Ahoj Edo !
20:22-- Eduard: Zdravím, nie, 820-ku by som si chcel nechať. Tesla "expozíciou" som dosť oklieštil, nechávam si iba SM 260, 261 a 820-ku.
19:26-- glastron: zdravim eduard,nahodou teslu 820a nepredavate? dakujem
7:06-- Eduard: Palo, aj by som povedal, že je asi dobré sa zamyslieť či preferovať kvantitu, alebo kvalitu. Takže mojim plánom je oddeliť zrno od pliev a konečne na čo sa chystám už roky, zredukovať počet magičov doma. No ale je tu tá druhá zložka a to je čas. To už je horšie. Hodina denne by bol čas, ale na takúto robotu treba niekoľko hodín v kuse aby človek nestratil niť.
23:04-- PotPalo: Ono je hlavne problém s časopriestorom. Nieje čas a ani priestor. :S
17:01-- Eduard: Tak no, žijú, prežívajú, čaká sa na znovuzobudenie ktoré nie a nie prísť. :-)
14:15-- oneeeee: boomboxy ešte žijú .
18:22-- Eduard: No né, sem aj niekto chodí???? Krtek, kde máš web??? Ja žijem, s rúškom na ksichte!
14:52-- krtek: Všude to zdechlo, už to nikdo nesbírá :P
14:52-- karlosg: uz to tu zdochlo?
12:27-- Eduard: ... a posledný... :P
0:16-- PotPalo: Prvý! :P
18:40-- PotPalo: O mesiac o tomto čase už bude po Vianociach. Ako dobre. ;)
9:41-- Eduard: Aj tak to nikto nečíta a vôbec, netuším kde tá chyba je. Ja nemám čas čítať svoju vlastnú stránku! :P
16:38-- PotPalo: "webového profilu profilu " na hlavnej stránke...
18:32-- PotPalo: To jej otvoríme škárku bez sieťky, ale to je na druhom konci bytu, teda na balkóne, to by pavúky mali dlhú cestu až sem. To by trikrát zablúdili, než by sa mi sem odtiaľ dostali.
15:10-- Eduard: Ale jedno nechápem, ako tá hrdzavá mačka vie prejsť cez sieťku... O.O
14:43-- PotPalo: Aj u teba? Sedia v kúte a pozorujú dianie v miestnosti. Ja ich volám špióni. Ako sa dostanú dnu netuším, všade sú sieťky. Aj teraz tu jedného špióna mám, v kúte sa tvári že tam nieje.
12:25-- Eduard: Jáj Palino, rovnako ako nedokážem riešiť predčasný prechod žien do klimaktéria, nepomôžem ti ani v tomto. Blbá chrobač ale áno. Už sa sťahuje zvonka dnu a dom je plný spiderov.
22:22-- PotPalo: Blbá chrobač! Zase ten starý chrobák: keď sa prihlásim na boombox.sk (bez www, úvodná stránka) a kliknem na odkaz ktorý je s www na začiatku (áno, sú tu pomiešané časti stránky s a bez www), tak tam nie som prihlásený. A zrejme to funguje aj naopak. Preto som bol prihlásený kedysi dvakrát, páč to chcelo prihlásenie znova. Nejako to má rozdvojenú osobnosť, tento systém. Nech žije hmyz! :P
22:13-- PotPalo: Nič! Zabalené v troch červených krabiciach so striebornými hviezdičkami. Alebo pokiaľ predsa niečo, tak by som chcel svetový mier. Alebo aspoň svätý pokoj. :D
14:17-- Eduard: Palo zase rýpeš na moje najcitlivejšie miesta? :-) Ja mám problém s vianočnými darčekmi všeobecne a nieto ešte na boombox! Ozaj, čo chceš na vianoce pod stromček? O.O
13:16-- PotPalo: Ahóóój. Nech sa už niečo deje. Alebo sa čaká a bude to ako Vianočný darček? :D
6:31-- Eduard: Nazdar Maťo, ty telepat!!! Ešte ťa nedoštípali nadobro komáre? To som rád že si sa ozval, minulý týždeň som na teba myslel že ako sa asi máš. Super!
6:10-- yokohamaba: pozdravujem Eda a oznamujem,že žijem:-)
18:24-- Eduard: No, a to už ja nevyrábam, vôbec nič... Načo platím doménu a web? O.O

Iba registrovaní používatelia môžu prispievať do chatu, Zaregistruj sa alebo Prihlás

Fórum

Posledný príspevok

Články

SANYO M-X720LU

'

 

M-X720LU

Boomboxová paráda

28.7.2015

Dlho predlho vznikal tento článok. Ani nie že by s ním bolo toľko práce, ale paralelne s renováciou týchto dvoch kusov čo som mal, prebiehali ešte iné činnosti, takže nebol príliš priestor dávať dokopy rozsiahly článok. Samozrejme, má to aj svoje negatívum. Prístroje boli zrenovované koncom mája 2015 a článok vzniká až teraz, takže veľa vecí už nie je čerstvých, preto budem musieť hlbšie a intenzívnejšie načrieť do svojej deravej pamäte, aby som si vybavil určité detaily a postupy. Oba kusy som robil vyše 40 hodín čistého času. Ten, čo išiel na predaj 42 a tento výstavný 44 hodín. Keby som si nepísal denník, neveril by som že sa to vyšplhá až do takejto cifry.

Rozhodol som sa, keďže som vlastnil dva rovnaké kusy, renovovať oba kusy naraz. Ak je viac kusov, robí sa z jedného jeden super a druhý, ....horší? Ani nie, skrátka jeden kus by mal byť vyskladaný exkluzívne a ten druhý, čo zbytok dal. Na potvoru, oba kusy boli zhruba v rovnakom stave čo sa vnútrajška týka, ale samozrejme, vždy je jeden viac dobitý, takže ten išiel samozrejme na predaj. Vizuálny stav prvého kusu bol otázny. Iste, boli tam oťuky, škrabance, ale myslím si, že exkluzivita tohto rádiomagnetofónu hravo tieto neduhy prekryje. Dokonca ani nebolo potrebné z jedného prístroja do druhého sťahovať jednotlivé komponenty. Záležalo mi hlavne na vizuálnom dojme + tie nešťastné dvierka, ale čo sa týka aj mechaník, alebo el. dosiek, nechal som v každom kuse tie pôvodné. 

Možno vyvstáva otázka, prečo tento model tak ospevujem? Odpovede sú heslovité:

  • Konečne mám v ruke kus rádiomagnetofónu, ktorý svojou veľkosťou, hmotnosťou a charizmou budí dojem poctivého boomboxu
  • Silný zvukový výstup tohto monštra sa konečne začína radiť medzi pouličných búchačov, ktorí budia na ulici rešpekt
  • Charizma! Presne tento dizajnový štýl sa mi páči. Veľké repro, všetko v striebornom, kombinácia lešteného hliníka a chrómovaných doplnkov
  • Na svoju dobu vyspelá a spoľahlivá technológia
  • Analógové - žiaľ nepodsvietené budíky. Kvôli autenticite som ich však dodatočne nepodsvecoval

Na úvod troška údajov:

  • Jednokazetový rádiomagnetofón s vlnovými rozsahmi FM (do 108 MHz), SW, MW, LW, jedna poloha prepínača FM funguje v režime AFC
  • Režimy RADIO - TAPE - PHONO
  • Magnetofón: Soft touch mechanika s vyhľadávaním najbližšej skladby, REC mute, počítadlo pásky, unášačový full autostop, podpora všetkých typov bežných pásov NORMAL, CrO2, METAL
  • Nahrávanie: Dva režimy auto / manual, dva mikrofóny po stranách prístroja, možnosť pripojenia externých
  • Dolby NR (aktivácia signalizovaná zelenou LED)
  • Zvuk: Korekcie basy, výšky zvlášť, BALANCE, otočný VOLUME, možnosť mixovania nahrávky cez externý regulovateľný mikrofónny vstup, režimy MONO - STEREO - Expand STEREO (rozšírené)
  • Audio prenos: dvojpásmová sústava, plnohodnotný výškový reproduktor 4 cm, basový menič 18 cm, 2,5Ω, nominál 8W, max. príkon 10W
  • Výkon: Keďže vychádzam z nálezu na basovom reproduktore, že má nominálny príkon 8W, nebudem tu uvádzať 10W na kanál, pretože to je maximálny príkon meniča a nemyslím si, že by bol výrobca taký diletant, že by šiel po krajných parametroch.

Nadišla dilema ako vždy! Čím začať?

Asi rozobratím... Čo treba urobiť? Tak na úvod si obidva kúsky vyfotím posledný krát v pôvodnom stave. Na to, aby som mohli oddeliť základnú dosku s elektronikou od šasi, je potrebné, aby sa z vrchného panelu odstránili všetky ovládacie gombíky.
Podotýkam, že tu sú fotografie z môjho výstavného kusu. Z predaného kusu tu budú iba fotografie kazetových dvierok, ktoré som musel lepiť a pre kurióznosť situácie sa tu o nich zmienim v zvláštnom odseku.


Odklápam zadný panel a civia na mňa dve dosky, jedna tunerová a druhá doska s audiočasťou. Ten červeno-modrý káblik, ktorý vidíte, je potrebné odletovať z dosky, aby som mohol dať bokom zadný panel s napájacím zdrojom. Neviem ktorý estét naletoval ten káblik priamo na dosku, keď ten vodič mal origo konektor, ktorý sa normálne zastrkával do dvojpinovej zásuvky na hlavnej doske. Celkovo bolo na doske zopár miest, kde som nepochopil o čo sa tam kto snažil. Napríklad tu, niekto si asi myslel, že sú spoje pod skratom, tak sa ich snažil oddeliť niečím ostrým. Pre istotu. Jednotlivé úkony vyberania čriev som nedokumentoval, už tak mi liezlo na nervy fotiť všetko možné. Tu vidíme celý vnútorný modul von z mašiny. Aby sme sa pekne dostali k doske tunerovej časti,  bolo potrebné oddeliť hlavnú dosku s koncákom a predzosilňovačom od čierneho plastového šasi, ktoré drží všetko pokope. Na tejto doske sú osadené potenciometre a všetky možné prepínače, okrem prepínania vlnových rozsahov a ladenia rádia. Takto vyzerá hlavná doska audia z vrtuľníkového pohľadu. Bežne sa stretávame v magnetofónoch s jedným prepínačom režimu PLAY/REC, ale tu sú hneď dva za sebou. Pre vyčistenie a nakonzerovovanie potenciometrov ovládania korekcií a hlasitosti bolo potrebné demontovať vystužovací pliešok, ktorý eliminuje pohyby hlavnej dosky pri zapieraní sa rukou o prístroj pri ovládaní. Toľko na tému čistenie hlavnej dosky. Po poskladaní späť vyzerala už omnoho lepšie. Nemyslite si však, že to bolo celé iba také jednoduché! K čisteniu prepínačov sa ešte vrátim a okrem toho som ešte zdokumentoval, v akom zaprášenom stave boli oba prístroje po otvorení.

Technická poznámka: V tejto prvej fotogalérii sú umiestnené všetky servisné fotografie! Proti mojej vôli samozrejme. Priznám sa otvorene, že nemal som až taký problém s textovaním článku, ale niekoľko dní som sa snažil prehovoriť redakčný systém tohto webu, aby mi okolo fotiek v galériách obtekal text, ale žiaľ technológia vyhrala a vôbec mi to nie je umožnené! Je veľmi zložité vysvetľovať tieto detaily a ani sa nebudem snažiť. Píšem tu o magnetofóne a nie o nejakom priteplenom zásuvnom module nazvanom multithumb. Tak prosím ospravedlňte nezmyselné diery vedľa fotografií, naozaj som robil, čo som mohol. Podľa mňa to vyzerá debilne, ale myslím si, že výpovedná hodnota je dôležitejšia ako grafická v tomto prípade. Tento štýl vznikol iba kvôli tomuto magiču a ostatné články už budú zase "normálne". Ďakujem.

gallery1


Prach a špina. Nič neobvyklé pri prístrojoch, ktoré nemali robený očistný zásah celé desaťročia. Tu nie je ani nutné sa príliš rozpisovať, fotografie hovoria za všetko.

gallery2


Vrátim sa k jednej veci ešte a tou je čierne plastové šasi, ktoré drží pokope celú elektroniku prístroja. Je to špeciálne tvarovaný plast, kde každý svoj ohyb má svoje miesto a všetko sem musí pekne zapadnúť. Z tohto pohľadu spredu sa zakladá magnetofónová mechanika. Drží ju asi 5 skrutiek. Tento pohľad nám zase ukazuje miesto na hlavnú dosku audio, kde je korekčný predzosilňovač, filtrácia napájania, alebo NF koncový stupeň. Nad dva nažltlé molitany sa ďalej zakladajú ručičkové VU metre. Ďalšie zákutia tohto plastového výtvoru si môžete pozrieť v galérii. Musím sa priznať, vyžíval som sa v čistení tohto zázraku a pôsobilo mi ohromnú radosť, keď som si konečne mohol povedať, že každý aj ten najmenší kút je dokonale vyčistený. Nakoniec som ho ešte celé naleštil, čo je určite na fotkách aj vidieť.
Tento komplex je nakoniec prichytený niekoľkými skrutkami o predný skelet prístroja.

gallery3


Základom krásy tohto prístroja je predný panel. Je tu všetko čo má byť. Strieborné plasty, mriežky, kovové lišty, hliníkové pliešky. Z vnútornej strany sú osadené reproduktory a medzi nimi klávesnica ovládajúca kazetovú mechaniku. V paneli sa nachádzajú aj skrutkové stĺpiky, ktoré sú veľmi dôležité pre súdržnosť všetkých modulov v prístroji, čo má vlastne za následok nedrnčanie jednotlivých častí a konieckoncov, niektoré prístroje sú na toto vyslovene citlivé a pokiaľ nie je všetko riadne a presne v šasi pripevnené, má to za následok aj nespoľahlivú činnosť kazetovej mechaniky. A to už býva problém! Nakoľko je  prístroj skroršieho dáta narodenia a plasty bývajú v týchto ročníkoch niekedy extrémne krehké, nič som nenechal na náhodu a s vedomím, že magič nerozoberám posledný krát, namazal som závity v stĺpikoch mazivom, aby bola pri ďalšom "rezaní" závitov menšia šanca na ich zničenie. No a aby bolo všetko dokonalé, poistil som sa vonkajšou  ochrannou fóliou na sklíčko VU metrov. Pri manipulácii sa môže stať, že sa na stole šuchne o zabudnutú skrutku a nežiadúci nezaleštiteľný škrabanec je na svete!

gallery4


Nasledujúci chlievik by sa mohol volať Výkonná správa ozvučenia rádiomagnetofónu.
Prenos zvuku je dvojpásmový, starajú sa oň štyri plnohodnotné meniče s papierovými membránami a striebornými ozdobnými vrchlíkmi. Viete si asi ľahko predstaviť, čo sa skrývalo za mriežkami predného krytu po demontovaní reproduktorov. Ja tipujem sviečková na smotane a pekne rozmixovaná, alebo výbuch tlakového hrnca smerovaného na magnetofón. Takže by sme mohli nakoniec dedukovať, že to bol stály inventár kuchynskej časti príbytku. Všetky fotky si môžete pozrieť v galérii. Hudobný výkon sa môže pohybovať pri impedancii 2,5Ω, max. 2 x 8W. Súdim to z údaju na meniči, kde 8W je nominálny výkon meniča. Maximum je 10W, ale  nepredpokladám, že by výrobca šiel až do takýchto extrémov. Každopádne zvuk celého prístroja je vysoko presvedčivý o tom, že by mohol byť kľudne menovaný za kráľa ulice.

gallery5


Značné nervy mi pri pohybovaní sa s hlavnou doskou prístroja spôsoboval modul s potenciometrami na hlasitosť a korekcie. Okrem toho, že bol maximálne idiotsky zasadený do hlavnej dosky s pl. spojmi tak, že sa nedal vytiahnuť. Pri obracaní som netrpezlivo očakával, že sa tým tisícorakým ohýbaním v jednej chvíli odtrhne. Samozrejme, že sa aj stalo a tak som pri rozoberaní druhého magnetofónu už vopred zalial páskový vodič tak, aby sa jednotlivé drôty pod pnutím netrhali. Náhodou, celkom táto úprava fungovala bez ujmy. No a keďže sú na doske páskové vodiče dva, zalial som aj ten druhý.

gallery6


Najväčším zdržaním bolo v pri kuse určenom na predaj pripevňovanie oboch zlomených pántov na kazetové dvierka. Bol som tak vyvedený z miery touto činnosťou, že som zabudol odfotiť tie dva zúfalé kýpte odlomené od dvierok. Vystriedal som asi 3 lepidlá (nie sekundové) a skúšal, ktoré udrží ťah dvierok na západky. Ani jedno. Riešením teda bolo znitovanie odlomených častí o seba pomocou tenkých plieškov na spevnenie pri ťahu a následné zaliatie do epoxidu s finálnym pokrytím striebornou farbou. Druhý pánt nebolo možné takto znitovať, tu som si pomohol zlisovaným kúskom doštičky, ktorú som na inom mieste pripevnil o kazetové dvierka. Až po úplnom poskladaní som si spomenul, že som mohol aj túto opravu zafarbiť na strieborno, aby to tak nekričalo. Nech mi to teda terajší, vraj spokojný majiteľ odpustí. Pripomeniem ešte, že tie pánty boli také neforemné a čudne poohýbané, že som pri tom nitovaní nevedel, v akom boli presne pôvodnom uhle, tak mi trošku uhli.

gallery7


Pod kazetovými dvierkami sa nachádzajú plastové tlačidlá ovládajúce kazetovú mechaniku. Majú jednu veľkú "centrálnu "pružinu" v podobe pliešku, ktorý po pustení tlačidla toto vráti späť do pôvodnej polohy.
Ako najspodnejší diel tu figuruje DPS s LED diódami na signalizáciu aktivovaných funkcií pauza, nahrávanie, vyhľadávanie skladieb.

gallery8


Hračička dole na fotografii vyzerá ako vreckový detský tank. Avšak tento tank tvorí veľmi dôležitú časť celého prístroja. Prepínač RADIO - TAPE - PHONO mi narobil dosť veľa vrások na čele. Obohatený je ešte o jedného parazita. Spínanie motora na jeho boku, tam bolo ešte viac vrások na čele, pretože ten prepínač bol veľakrát rozoberaný a naviac, zle poskladaný. Tým pádom sa spínanie motora magnetofónu správalo prinajmenšom chaoticky. Bolo nevyhnutné ho vyletovať z DPSrozobrať a riadne vyčistiť. Po rozobraní som sa už vôbec ničomu nečudoval. Kontakty boli tak silno znečistené, že som sa čudoval, že rádio vôbec nabiehalo.
Prepínač, ktorý privádza napätie do motora magnetofónu má v sebe pliešok, ktorý preklápa polohy. Ten umelci predo mnou tak čudne zdeformovali, že som nevedel, ako mal vlastne vyzerať pôvodne a iba premeriavaním v daných polohách som zistil ako a kedy má správne spínať a vypínať. Povedal som si, žiaden problém, vezmem druhý kus, podľa toho ho narovnám. Kde tie veci! Druhý kus bol na tom úplne rovnako. Takže sme našli kazítko (resp. kurvítko), ktoré keď nesprávne fungovalo, bolo že to radosti prísť na chybu. Pozrite viac fotiek v galérii!

gallery9


Konečne tu máme aj kazetovú mechaniku! Je to fešanda, ťažká, zložitá, ja stále nechápem ako mohol byť niekto tak sfajčený, že vymyslel takéto geniálne pohybové ústrojenstvo! A dokonca je všetko tak dobre vymyslené, že kvôli výmene hlavného remeňa od motora k zotrvačníku je potrebné rozobrať polovicu mechaniky, lebo v ceste zavadzia jedna prepážka v podobe páčky, myslím že na autostop.
Technici predo mnou, ktorý rozoberali aj mechaniku po sebe nechali rôzne stopy fušeriny ako napríklad tento rozstrapkaný káblik koncového vypínača. Niekedy mám pocit, že poniektorí nepoužívajú letovačku, ale zapaľovač na plynové sporáky. A pritom stačí tak málo, zmršťovacia bužírka! Neviem čo by som tu ešte o oprave mechaniky popísal. Skrátka okrem toho, že bola zaseknutá, pretože bolo pomýlené časovanie na prevodoch bolo treba celú mechaniku rozhýbať, nastaviť, spojazdniť, vyčistiť a otestovať. Okrem remeňa a gumičiek bola samozrejme menená aj prítlačná kladka. Na týchto veciach sa nešetrí keď už je mechanika otvorená.

gallery10


Skúšanie zrenovovaných častí rádiomagnetofónu nebýva až také jednoduché ako v tomto prípade. Niektoré prístroje umožňujú jeho odskúšanie iba za predpokladu, že všetky častí sú na svojom mieste a zapojenie na zdroj energie je možné iba ako celok. Našťastie tu som mohol mechaniku skúšať pekne mimo prístroja a vychytávať jednotlivé muchy pri skúšobnej prevádzke. Vyberať mechaniku z tejto zafixovanej pozície by bolo otravné, zdĺhavé a nakoniec čo si budeme hovoriť, pri každej manipulácii v takomto starom prístroji hrozí, že každým jedným pohybom nám môže niečo ostať odlomené v ruke.

gallery11


VU metre sú v podstate poslednou časťou, ktorá sa osádza do čierneho plastového šasi. Osádzajú sa až po zasadení kazetovej mechaniky. Samozrejme boli počas prác oddelené od miesta diania, ale nasadiť ich tam raz aj tak bolo treba, pričom v každej sekunde hrozilo riziko, že sa o jemné sklíčka obtrie nejaký ostrý skrutkovač, alebo zablúdená "neviditeľná" skrutka na mäkkom podklade stola. Preto majte vždy na pamäti, v tomto prípade nie je opatrnosti nikdy dosť! Radšej prevencia ako hromženie nad poškriabaným plexisklom.
Všimol som si na veľa japonských prístrojoch, že plexisklíčka a samotné meráky boli skoro vždy fixované do seba veľmi tenkými priesvitnými lepiacimi páskami, ktoré prirodzene po rokoch stratili svoje vlastnosti, odlepili sa a tým pádom sa sklíčka oddeľovali od samotného meradla. Na funkčnosti to neuberalo, ani technicky to nebol problém, ale akonáhle budíky stratili prachotesnosť, pod sklíčkami sa usadila veľmi neesteticky vyzerajúca vrstva prachu.

gallery12


A je tu záver trápenia. Rozobraný a poskladaný prístroj ste už teda videli vo fotogalériách vyššie. Možno sa niekomu zdá, že popis prác nie je detailnejší. Môže byť, zatiaľ však nemám zamestnanú asistentku, ktorá by stenograficky zapisovala môj každý krok a nadávky pri jednotlivých renováciách + samozrejme vecne zhotovovala fotodokumentáciu. Manželku tým týrať nechcem, dosť, že sa doma trápi jeden jedinec.

Záverečná reč: SANYO M-X720LU je rádiomagnetofón japonskej výroby, ktorému sa smelo môže hovoriť ghettoblaster. Svojim mohutným a ešte stále oproti nemeckým produktom relatívne dobrým zvukom to vo svojej kategórii výrazne natiera aj napríklad značke SHARP rady GF. A budem veľmi odvážny ak poviem, že na to ako vznešene SHARP GF-777 vyzerá, Sanyo ho v dynamike dosť intenzívne natiera!
Žiaden prístroj nie je dokonalý, ale niektoré sú k tomuto pojmu veľmi blízko.


Pozrite si galérie prezentačných fotiek.
V galérii č.1 sa nachádza môj výstavný kus a v galérii č. 2 je kus, ktorý sa predal nedávno tiež jednému zberateľovi. Pod galériou číslo dva sa nachádza aj videoklip, v ktorom si kus č. 2 užil svoje 3 minúty slávy.

Galéria č.1

gallery13

Galéria č. 2

gallery14


Rok výroby: 1981
Rozmery: 60 x 31 x 16 cm
Hmotnosť: 7,6 kg

Späť na hlavný zoznam BOOMBOXY

© Eduard, www.boombox.sk
Všetky práva vyhradené! All rights reserved!
| + -