tumblr statistics

Prihlásenie



Kto je online?

Práve tu sú 222 návštevníci a žiaden člen nie je on-line

Minichat

Vypnúť/zapnúť Zvuk Smajlíci História FAQ Kide Chat
18:07-- Eduard: No to sme dopadli teda! Ale je to vekom a samozrejme spoločenskými pomermi. Veľa všeličoho sa udialo, tak sa aj človek podľa toho nejak nastaví. Ja si hovorím každým rokom, že sa do niečoho pustím, ale vždy je to iba predsavzatie na Silvestra. Už sú iné priority, ale drieme to určite, nezanevieram. Uvidíme čo bude.
10:14-- Teslak: Aj u mňa priatelu už mi ostali v izbe lebo bicie, nejaké DJ prehrávače a zopár gitár.Ale neveril by si mi koľkokrát mi píšu ľudia ohľadom rady alebo opravy magnetofonov hlavne kotucakov.Ale celá zbierka je už dávno minulosť až na jeden mgf čo som dostal od kamaráta.
12:19-- Eduard: Jéééj, sem niekto aj píše? Ahoj Tomáš! No vieš, veľa vecí sa zmenilo, ale vidíš, žijem, zbierka zapadá prachom, ale pravidelne ju vysávam, takže nie je to až také zlé. Asi čakám na dôchodok, kedy budem mať na tieto veci omnoho viac času a voľnú myseľ.
13:18-- Teslak: Ako žiješ nebol som tu už niekoľko rokov
13:18-- Teslak: Ahoj Edo !
20:22-- Eduard: Zdravím, nie, 820-ku by som si chcel nechať. Tesla "expozíciou" som dosť oklieštil, nechávam si iba SM 260, 261 a 820-ku.
19:26-- glastron: zdravim eduard,nahodou teslu 820a nepredavate? dakujem
7:06-- Eduard: Palo, aj by som povedal, že je asi dobré sa zamyslieť či preferovať kvantitu, alebo kvalitu. Takže mojim plánom je oddeliť zrno od pliev a konečne na čo sa chystám už roky, zredukovať počet magičov doma. No ale je tu tá druhá zložka a to je čas. To už je horšie. Hodina denne by bol čas, ale na takúto robotu treba niekoľko hodín v kuse aby človek nestratil niť.
23:04-- PotPalo: Ono je hlavne problém s časopriestorom. Nieje čas a ani priestor. :S
17:01-- Eduard: Tak no, žijú, prežívajú, čaká sa na znovuzobudenie ktoré nie a nie prísť. :-)
14:15-- oneeeee: boomboxy ešte žijú .
18:22-- Eduard: No né, sem aj niekto chodí???? Krtek, kde máš web??? Ja žijem, s rúškom na ksichte!
14:52-- krtek: Všude to zdechlo, už to nikdo nesbírá :P
14:52-- karlosg: uz to tu zdochlo?
12:27-- Eduard: ... a posledný... :P
0:16-- PotPalo: Prvý! :P
18:40-- PotPalo: O mesiac o tomto čase už bude po Vianociach. Ako dobre. ;)
9:41-- Eduard: Aj tak to nikto nečíta a vôbec, netuším kde tá chyba je. Ja nemám čas čítať svoju vlastnú stránku! :P
16:38-- PotPalo: "webového profilu profilu " na hlavnej stránke...
18:32-- PotPalo: To jej otvoríme škárku bez sieťky, ale to je na druhom konci bytu, teda na balkóne, to by pavúky mali dlhú cestu až sem. To by trikrát zablúdili, než by sa mi sem odtiaľ dostali.
15:10-- Eduard: Ale jedno nechápem, ako tá hrdzavá mačka vie prejsť cez sieťku... O.O
14:43-- PotPalo: Aj u teba? Sedia v kúte a pozorujú dianie v miestnosti. Ja ich volám špióni. Ako sa dostanú dnu netuším, všade sú sieťky. Aj teraz tu jedného špióna mám, v kúte sa tvári že tam nieje.
12:25-- Eduard: Jáj Palino, rovnako ako nedokážem riešiť predčasný prechod žien do klimaktéria, nepomôžem ti ani v tomto. Blbá chrobač ale áno. Už sa sťahuje zvonka dnu a dom je plný spiderov.
22:22-- PotPalo: Blbá chrobač! Zase ten starý chrobák: keď sa prihlásim na boombox.sk (bez www, úvodná stránka) a kliknem na odkaz ktorý je s www na začiatku (áno, sú tu pomiešané časti stránky s a bez www), tak tam nie som prihlásený. A zrejme to funguje aj naopak. Preto som bol prihlásený kedysi dvakrát, páč to chcelo prihlásenie znova. Nejako to má rozdvojenú osobnosť, tento systém. Nech žije hmyz! :P
22:13-- PotPalo: Nič! Zabalené v troch červených krabiciach so striebornými hviezdičkami. Alebo pokiaľ predsa niečo, tak by som chcel svetový mier. Alebo aspoň svätý pokoj. :D
14:17-- Eduard: Palo zase rýpeš na moje najcitlivejšie miesta? :-) Ja mám problém s vianočnými darčekmi všeobecne a nieto ešte na boombox! Ozaj, čo chceš na vianoce pod stromček? O.O
13:16-- PotPalo: Ahóóój. Nech sa už niečo deje. Alebo sa čaká a bude to ako Vianočný darček? :D
6:31-- Eduard: Nazdar Maťo, ty telepat!!! Ešte ťa nedoštípali nadobro komáre? To som rád že si sa ozval, minulý týždeň som na teba myslel že ako sa asi máš. Super!
6:10-- yokohamaba: pozdravujem Eda a oznamujem,že žijem:-)
18:24-- Eduard: No, a to už ja nevyrábam, vôbec nič... Načo platím doménu a web? O.O

Iba registrovaní používatelia môžu prispievať do chatu, Zaregistruj sa alebo Prihlás

Fórum

Posledný príspevok

Články

Čím sa zaoberám?

'

Čím sa zaoberám?

Tu vám vysvetlím, čím sa zaoberám a o aké magnetofóny mám, prípadne nemám záujem. Sú v podstate dva druhy činností, ktorými sa zaoberám. Jednou je zberateľstvo spomínaných stereorádiomagnetofónov (tie nie sú na predaj) a druhá je predaj vecí spotrebnej elektroniky, ktorý nemá s mojim zberateľstvom nič spoločné. Sú to bazárové kusy, ktoré som používal, odskúšal a zbavujem sa ich len preto, lebo som si zaobstaral niečo lepšie, alebo mi to doma zavadzia. Žijem v dome, nie v sklade.
! Prosím čítajte pozorne:
Tak isto zdvorilo prosím, neobracajte sa na mňa s požiadavkami o vyčistenie, opravu, zrepasovanie nejakého kusu elektroniky, na ktorý ste náhodou natrafili na povale, skrini, alebo nebodaj sa naň ulakomili lacno na bazoši a teraz máte vrásky na čele čo s tým. Ostáva mi veľmi málo, alebo vobec žiaden čas na spravovanie svojich vecí a aj napriek tomu, že mi poskytnete nejakú odplatu za vynaloženú činnosť a mal by som v obchodníckom ponímaní za peniaze možno skákať tak ako mi je ponúkané, tento zdroj príjmu s dovolením slušne odmietam. Nepodnikám a ohľadom cenotvorby sa nechcem stavať do pozície nejakého stavebného remeselníka (mám skúsenosti), ktorý pri otázke čo to bude stáť si zapáli cigaretu, ustarostene pozrie na stenu a zadrie takú sumu, o ktorej pred troma sekundami vôbec nevedel. Mám svoju stálu prácu, z ktorej mi chodí na účet pravidelne výplata a tento www.BOOMBOX.sk mám iba ako HOBBY.
Za pochopenie vám úctivo ďakujem.


Neponúkajte mi prosím: 

Gramofóny, KOTÚČOVÉ magnetofóny , Samostatné rádioprijímače, Autorádiá, Akékoľvek elektrónkové záležitosti,  Televízory,  Zariadenia s CD mechanikou,  Walkmany alebo Diktafóny.


A o toto mám záujem:

Značky a typy:

Ako som už písal, zaujímam sa o prenosné 1, alebo 2-kazetové rádiomagnetofóny zo začiatku 80. rokov. To znamená, že rádius rokov výroby by sa mal pohybovať okolo 1977 do 1985 - 1988. Čím viac "chrómu" tým lepšie, vítam všetky japonské výrobky, ale rešpektujem aj nemeckú prísnu dizajnovú líniu typu Grundig, Siemens, Philips.... Čo sa týka "menej značkových" mašín, nepohrdnem, ale uznáte, že značka GoldStar, alebo Universum, Unisef sa pri zvučných menách ako je Sharp, Hitachi, Asahi, JVC, Aiwa nevyníma tak honosne. Každopádne rozhoduje fotografia a keď osloví, na pôvod sa už potom nepozerá.
Požiadavka na rok výroby je zdôvodnená tým, že koniec 80. rokov sa už vyznačoval miniaturizáciou ovládacích prvkov a dizajn sa uchyľoval k využívaniu priznaných plastových prvkov ako napríklad červené tiahla ovládania ekvalizéru, menej bitná mechanika, a farebné prevedenie predného krytu hraničiace u mňa už s prvkami gýčovosti. Ak sa však nájde kúsok aj neskoršieho dáta výroby, ktorý týmito neduhmi netrpí, kľudne môže byť.

Nálezný stav:

Stav veľmi nerozhoduje, čo je síce odvážne tvrdenie, ale mašiny musia byť pokope, to znamená, že žiaden odlomený kus v nenávratne, alebo stratená jedna mriežka reproduktora, rukoväť, kryt batérií, zaťanec sekerou do krytu prístroja.... Pošlite fotku, tá veľa napovie a záleží od konkrétnej situácie. Čím horší stav, tým nižšia hodnota.
Stav samotnej elektroniky je ďalšia vec, ale rozhodne by tam nemal byť odpálený koncový zosilňovač, alebo závažnejšia chyba vyžadujúca investíciu do ďalšieho servisu. Jedna vec je opraviť chybný prepínač rozobraním a premazaním, druhá zase výmena totálne zošmirgľovanej audiohlavy, ktorá už ani nenahráva. Nepatrím medzi zberateľov, ktorí si potrpia na TOP stav a sú ochotní vyvaliť za GF-1000-ku 1000€ ako som mal možnosť vidieť na eBay. Tam sa cena umelo šplhá vysoko a nezodpovedá reálnemu dopytu. Chcem mať pocit, že som sa na tej mašinke aj narobil, nie iba za ňu zaplatil a používal ju. To môžem ísť rovno do obchodu a kúpiť si nejaký Lasonic, do ktorého vrazím iPod a budem tam počúvať MP3-ky. Je to to isté ako chytať ryby na jazere, alebo si ich kúpiť v obchode. Vlastnoručne ulovená ryba vždy chutí inak!

Cena, alebo:  "No a koľko mi za to dáte?" "Koľko ste mi ochotný za to dať?":

Najnepríjemnejšie otázky, aké mi človek ktorý ponúka svoju vec môže položiť! Nepatrí sa odpovedať na otázku otázkou. Ak sa niečoho chcete zbaviť, musíte vedieť, na koľko si zhruba ten kúsok ceníte. Moja cenová ponuka by vás mohla uraziť, takže prvý ťah s radosťou nechám na vás. Prečo je to tak? Uvedomte si, že sa chcete zbaviť, a vo väčšine prípadov to tak je veci, ktorá vás sprevádzala životom aj 30 rokov a patrične si ju ceníte. Ale z určitých dôvodov pristupujete k predaju. Takže už k tej veci asi nemáte až taký vrelý vzťah a dokonca vám doma zavadzia. V poriadku, takže ak sa jej chcete zbaviť, ponúknite jmi ju, ale už nie sú na mieste frázy typu "já to mám od malička a to je po mojom dedovi, otcovi a šak to má nejakú hodnotu". Sú žiaľ tvrdohlavé typy ľudí, ktorí sa riadia cenami z eBay, Aukro.. OMYL!!! Nie je to smerodajné, pretože tam ľudia skúšajú čo im kto za to dá a to už nie je prípad, keď sa niekto chce zbaviť niečoho z dôvodu nepotrebnosti, ale vyslovene na tom chcú trhnúť čo najviac. Výnimkou je iba prípad, keď je štartovacia cena mašinky od jedného dolára, eura, AUD atď. Tam je záruka, že ak vydražíte so šťastím, je to vaše. Samozrejme tiež vtedy, ak predajca dodrží podmienky aukcie a neriskuje udelenie negatívneho komentára. Tomuto sa však húfne nevenujem a robím to pre svoje potešenie a radosť z toho, že niekto niečo uviedol do zatratenia, ale ja som tomu ešte vdýchol život. Ak by som to aj predal ďalej, predal by som to s neviem akou bilanciou. Úprimne povedané, kto zaplatí tie hodiny strávené nad repasáciou, materiál, ktorý je ťažko zohnateľný a prípadne už keď sa o tom bavíme benzín prepálený od obchodu k obchodu? Takže ak by náhodou niekto závidel, mýli sa, nikdy z toho nezbohatnem, aby som si z toho postavil vilu na Slavíne.
Stroje nebývajú v stave, že by sa na nich nemuseli meniť kladky, medzikolá, gumičky, alebo dorábať niektoré časom unavené diely. A čo sem ozaj musím napísať, a nepíšem to rád, ozývajú sa mi žiaľ ľudia, ktorým zasvietia oči, keď zistia, že niekto takéto veci vykupuje a skrsne v nich plamienok, že ešte ten šrot, ktorý majú doma s rozleptanými gumičkami, chrčiacimi potenciometrami a rozsypanou mechanikou ešte za ťažké peniaze predajú. "Veď to je už starožitnosť!", znie argument. Nie, nie je to starožitonosť, ale v tomto prípade obyčajná podkrovná veteš a elektrošrot, o ktorý sa treba postarať a venovať mu niekoľko desiatok hodín jemnej práce a behanie po rôznych obchodoch kvôli náhradným dielom, ktoré treba aj tak dodatočne upraviť ako napr. gumičky na medzikolá, ktoré sa vyrábajú z rôznych tesnení a na sústruhu stáčajú na požadovaný rozmer. Treba dávať pozor na ten bezpočet všelijakých káblov a drôtikov, ktorými sú spojené dosky s plošnými spojmi, pretože ak sa pri neobratnejšej manipulácii pri rozoberaní jeden, alebo nebodaj viac odtrhne a neviete odkiaľ, pretože schémy na tieto stroje sa len ťažko zháňajú, tak vtedy nastupuje lupa a pozerá sa doska, odkiaľže trčia jemné vlásky káblu, alebo odtrhnutý cínový spoj. Takže mašinka naberie akú takú hodnotu až vtedy, keď na nej všetko funguje a nič nechrčí, potom sa môžeme baviť o tom, že to má svoju cenu, ale aj tak tie hodiny strávené nad ňou sa do ceny hodnoty nedajú započítať.  

surprisePikoška: surprise Raz mi jeden pán priniesol starú AIWU vo veľkom PVC vreci a že teda mi to doniesol. Čudoval som sa prečo tak, ale dobre. No keď som to vrece chytil do ruky a obrátil kazeťák aby som si ho cez to vrece poobzeral v akom je vonkajšom stave, začali z vytrhnutého indikátora vybudenia vypadávať šváby! Našťastie sme sa stretli na ulici, poďakoval som sa pánovi, že sa zoológii nevenujem. Ešte sa snažil zachrániť situáciu, že keď sa to sa dobre vytrasie vonku, určite tam žiadne nostanú. Súdnosť ľudí je rôzna. 

Chcete mi niečo ponúknuť?

  

Rád prijmem vaše ponuky na tejto JLIB_HTML_CLOAKING , alebo napíšte na info/zavinutá ryba/boombox.sk.

Nezabudnite prosím uviesť dôležité informácie o prístroji, ktorý by ste mi chceli ponúknuť:

  • Výrobcu a modelový typ prístroja. Najlepšie bude, keď pošlete čitateľnú fotku zadného výrobného štítka.
  • Cenu, ktorú by ste za vec chceli dostať. Ak chcete prístroj darovať, bude to od vás šlachetné. Prosím vás, nerád zjednávam z nejakej nezmyselne nadhodenej ceny, vyhnime sa tomuto úkonu. Podľa konkrétnej situácie poviem svoj názor, predstavu a maximálne sa nedohodneme. Za toto pochopenie už teraz vopred ďakujem.
  • No a nakoniec fotografie. Pošlite koľko chcete, hlavne nech to nie sú rozmazané fotky z mobilu, pretože tu ide o to ako to vyzerá v ostrých rysoch. Prípadne poukážte konkrétne na fotkách na vážnejšie vady, alebo škrabance. Veľmi to zjednoduší proces a vyhneme sa nedorozumeniam.

Odber:

Bývam v Bratislave a preferujem osobný odber. Iste pochopíte, že podnikať veľké vzdialenosti je nezmyselné. Taktiež nerealizujem odber mašiniek cez dobierku, chcem to najprv vidieť.

Čo dodať na záver?

Ďakujem všetkým, ktorí sa s mojim pohľadom na vec stotožnili a fandia mi v mojom koníčku. Teraz už určite chápete, že písať toto každému jednému ponúkajúcemu človeku do mailu by bolo nadľudské. Takto iba nakopírujem link na tento web a tu je možnosť pochopiť veci detailnejšie.
Budem rád, ak napíšete svoje dojmy z tejto stránky do sekcie
Návštevná kniha, alebo zavediete duchaplnú tému v sekcii  Fórum.

 

Priatelia, ďakujem za pochopenie a trpezlivosť!

Eduard, site admin www.boombox.sk

| + -