tumblr statistics

Prihlásenie



Kto je online?

Práve tu sú 67 návštevníci a žiaden člen nie je on-line

Minichat

Vypnúť/zapnúť Zvuk Smajlíci História FAQ Kide Chat
18:07-- Eduard: No to sme dopadli teda! Ale je to vekom a samozrejme spoločenskými pomermi. Veľa všeličoho sa udialo, tak sa aj človek podľa toho nejak nastaví. Ja si hovorím každým rokom, že sa do niečoho pustím, ale vždy je to iba predsavzatie na Silvestra. Už sú iné priority, ale drieme to určite, nezanevieram. Uvidíme čo bude.
10:14-- Teslak: Aj u mňa priatelu už mi ostali v izbe lebo bicie, nejaké DJ prehrávače a zopár gitár.Ale neveril by si mi koľkokrát mi píšu ľudia ohľadom rady alebo opravy magnetofonov hlavne kotucakov.Ale celá zbierka je už dávno minulosť až na jeden mgf čo som dostal od kamaráta.
12:19-- Eduard: Jéééj, sem niekto aj píše? Ahoj Tomáš! No vieš, veľa vecí sa zmenilo, ale vidíš, žijem, zbierka zapadá prachom, ale pravidelne ju vysávam, takže nie je to až také zlé. Asi čakám na dôchodok, kedy budem mať na tieto veci omnoho viac času a voľnú myseľ.
13:18-- Teslak: Ako žiješ nebol som tu už niekoľko rokov
13:18-- Teslak: Ahoj Edo !
20:22-- Eduard: Zdravím, nie, 820-ku by som si chcel nechať. Tesla "expozíciou" som dosť oklieštil, nechávam si iba SM 260, 261 a 820-ku.
19:26-- glastron: zdravim eduard,nahodou teslu 820a nepredavate? dakujem
7:06-- Eduard: Palo, aj by som povedal, že je asi dobré sa zamyslieť či preferovať kvantitu, alebo kvalitu. Takže mojim plánom je oddeliť zrno od pliev a konečne na čo sa chystám už roky, zredukovať počet magičov doma. No ale je tu tá druhá zložka a to je čas. To už je horšie. Hodina denne by bol čas, ale na takúto robotu treba niekoľko hodín v kuse aby človek nestratil niť.
23:04-- PotPalo: Ono je hlavne problém s časopriestorom. Nieje čas a ani priestor. :S
17:01-- Eduard: Tak no, žijú, prežívajú, čaká sa na znovuzobudenie ktoré nie a nie prísť. :-)
14:15-- oneeeee: boomboxy ešte žijú .
18:22-- Eduard: No né, sem aj niekto chodí???? Krtek, kde máš web??? Ja žijem, s rúškom na ksichte!
14:52-- krtek: Všude to zdechlo, už to nikdo nesbírá :P
14:52-- karlosg: uz to tu zdochlo?
12:27-- Eduard: ... a posledný... :P
0:16-- PotPalo: Prvý! :P
18:40-- PotPalo: O mesiac o tomto čase už bude po Vianociach. Ako dobre. ;)
9:41-- Eduard: Aj tak to nikto nečíta a vôbec, netuším kde tá chyba je. Ja nemám čas čítať svoju vlastnú stránku! :P
16:38-- PotPalo: "webového profilu profilu " na hlavnej stránke...
18:32-- PotPalo: To jej otvoríme škárku bez sieťky, ale to je na druhom konci bytu, teda na balkóne, to by pavúky mali dlhú cestu až sem. To by trikrát zablúdili, než by sa mi sem odtiaľ dostali.
15:10-- Eduard: Ale jedno nechápem, ako tá hrdzavá mačka vie prejsť cez sieťku... O.O
14:43-- PotPalo: Aj u teba? Sedia v kúte a pozorujú dianie v miestnosti. Ja ich volám špióni. Ako sa dostanú dnu netuším, všade sú sieťky. Aj teraz tu jedného špióna mám, v kúte sa tvári že tam nieje.
12:25-- Eduard: Jáj Palino, rovnako ako nedokážem riešiť predčasný prechod žien do klimaktéria, nepomôžem ti ani v tomto. Blbá chrobač ale áno. Už sa sťahuje zvonka dnu a dom je plný spiderov.
22:22-- PotPalo: Blbá chrobač! Zase ten starý chrobák: keď sa prihlásim na boombox.sk (bez www, úvodná stránka) a kliknem na odkaz ktorý je s www na začiatku (áno, sú tu pomiešané časti stránky s a bez www), tak tam nie som prihlásený. A zrejme to funguje aj naopak. Preto som bol prihlásený kedysi dvakrát, páč to chcelo prihlásenie znova. Nejako to má rozdvojenú osobnosť, tento systém. Nech žije hmyz! :P
22:13-- PotPalo: Nič! Zabalené v troch červených krabiciach so striebornými hviezdičkami. Alebo pokiaľ predsa niečo, tak by som chcel svetový mier. Alebo aspoň svätý pokoj. :D
14:17-- Eduard: Palo zase rýpeš na moje najcitlivejšie miesta? :-) Ja mám problém s vianočnými darčekmi všeobecne a nieto ešte na boombox! Ozaj, čo chceš na vianoce pod stromček? O.O
13:16-- PotPalo: Ahóóój. Nech sa už niečo deje. Alebo sa čaká a bude to ako Vianočný darček? :D
6:31-- Eduard: Nazdar Maťo, ty telepat!!! Ešte ťa nedoštípali nadobro komáre? To som rád že si sa ozval, minulý týždeň som na teba myslel že ako sa asi máš. Super!
6:10-- yokohamaba: pozdravujem Eda a oznamujem,že žijem:-)
18:24-- Eduard: No, a to už ja nevyrábam, vôbec nič... Načo platím doménu a web? O.O

Iba registrovaní používatelia môžu prispievať do chatu, Zaregistruj sa alebo Prihlás

Fórum

Posledný príspevok

Články

Gracia RT28

'

 

 

RT28

Multi band receiver cassette player Gracia RT28

 

Takže ako som sľuboval 24.7.2010, aj sa dostalo k činom, žiaľ na rozdiel od našej vlády. Bastlenie na dovolenke nabralo reálne kontúry a po kompletnej CT prehliadke a následnej operácii aj s pomocou inštrumentového piknikového stolíka prišli výsledky.

Či tento výkvet údajne talianskeho elektrotechnického priemyslu je boombox nechám na vašom zvážení. Každopádne širokopásmový reproduktor niečo také opticky síce napovedá, ale skutočnosť je taká, že je to reproduktorík malého výkonu (4ohmy, 3W) radiaceho tento prístroj skôr do kategórie "pukboxov" (prístroj, ktorý robí namiesto boom-boom, puk-puk) Každopádne ma dizajn zaujal natoľko, že som sa ho rozhodol zaradiť do mojej zbierky.
Čím sa prístroj môže chváliť?
Každopádne zaujímavý výzor, ktorý dodnes nebol zatratený. Návštevníci našej domácnosti nezabudnú zablúdiť pohľadom na tento kus a pochváliť ho, aký je zaujímavý a smrdí dizajnom vojenskej vysielačky. Samozrejme do momentu, keď ho dostanú do ruky a zistia, že neváži pocitových 5 kg, ale iba uvedených 2,85. Dokonca značka EMERSON vyrobila tomuto modelu
veľmi podobný typ. Táto Gracia má rozdelený rozsah krátkych vĺn na 4 časti (SW1, SW2, SW3, SW4), vonkajšia smerovo nastaviteľná feritová anténa na príjem staníc v rozsahu modulácie AM, obvod automatického dolaďovania frekvencie AFC na VKV (iba CCIR), jemné ladenie na krátkych vlnách, indikátor sily vyladeného signálu a ešte zopár šperkov. Rádioprijímač je dostatočne citlivý a selektivita veľmi slušná. Zvuk lezúci z mašinky je plechovkový, ale kto si potrpí na výšky sa bude veľmi intenzívne vytešovať pri počúvaní. Pri výmene neoživiteľných potenciometrov som narazil na zaujímavý fenomén. Doteraz som sa pri tónových korekciách stretával s lineárnymi potenciometrami, tu bol však osadený logaritmický. V žiadnom prípade to ale nie je nič zásadné.
Kazetová mechanika s funkciou iba prehrávania audiokaziet je vyriešená šlendriánsky.
Do vrchnej časti prístroja bola osadená mechanika, ktorá sa montovávala do najlacnejších autorádií s kazeťákom so značne oklieštenými funkciami. Ich vykonávateľom je klasický jednofunkčný ovládač - extraktor kazety, prevíjanie dopredu F.F. a automatická funkcia spustenia prehrávania pri vložení kazety na doraz do mechaniky.
A aby sa naplnila podstata štýlovosti, vrchná časť prístroja je potiahnutá štýlovou jemne nafúknutou čiernou koženkou a ako pomocné príslušenstvo bol dodávaný popruh na rameno pre pohodlnejšie nosenie. Čo sa v konečnom dôsledku prejavilo ako dosť nepraktické, pretože
feritová anténa drží na dvoch západkách, ktoré sa samozrejme veľmi ľahko pri menšom klepnutí po nej odlomili a anténa už iba trčala z rádia ako vetrom naštiepený strom po víchrici. Samozrejme zlaté moje ručičky (fuj to je smrad po tej samochvále) toto tiež vyriešili pomocou sekundového lepidla, letovačky a tavnej lepiacej pištole. Detailné fotografie sú k dispozícii na hypertextových odkazoch v tejto stati. Na prednej časti prístroja sú dve masívne vyzerajúce madlá, ktoré sú určené práve na manipuláciu s prístrojom, ale v praxi fakt človeku nedá nechytiť prístroj za práve tú titernú čiernu feritovú anténu, ktorá skôr či neskôr ostane v ruke visieť asi na 6 káblikoch.
Ale aby som iba nerozprával iba o svojej šikovnosti, podaril sa mi pekný kúsok a to pri vyberaní dosky s plošnými spojmi. Vybral som jednu skrutku, ktorá držala prevodové koliesko špagátiku ladiacej mechaniky rádia a akonáhle bola skrutka na konci závitu, ozvalo sa puk a celý mechanizmus sa
domotal
a ako to bolo pôvodne, bol iba odhad a miesto na jeden IQ test. Musím povedať, že moja manželka mi v tomto veľmi pomohla, pretože vďaka jej bystrosti vydedukovala možnú dráhu ladiaceho lanka na kladkách. Hmm, a to tvrdí, že nie je technický typ!!!

Ďakovačka: Gracia, Martin! V bazáre v Petržalke zaňho pôvodne chceli 75€, teraz vraj už iba 40! Takže ďakovačka bazáru za dobrý vtip a Martinovi za pekný dar!


Rok výroby: 1987
Váha: 2,85 kg
Rozmery d x v x h: 54 x 28 x 14

Pridám ešte zopár fotečiek:

Gracia RT28 Gracia RT28 Gracia RT28

Späť na hlavný zoznam BOOMBOXY

© Eduard, www.boombox.sk
Všetky práva vyhradené! All rights reserved!
| + -