tumblr statistics

Prihlásenie



Kto je online?

Práve tu sú 66 návštevníci a žiaden člen nie je on-line

Minichat

Vypnúť/zapnúť Zvuk Smajlíci História FAQ Kide Chat
18:07-- Eduard: No to sme dopadli teda! Ale je to vekom a samozrejme spoločenskými pomermi. Veľa všeličoho sa udialo, tak sa aj človek podľa toho nejak nastaví. Ja si hovorím každým rokom, že sa do niečoho pustím, ale vždy je to iba predsavzatie na Silvestra. Už sú iné priority, ale drieme to určite, nezanevieram. Uvidíme čo bude.
10:14-- Teslak: Aj u mňa priatelu už mi ostali v izbe lebo bicie, nejaké DJ prehrávače a zopár gitár.Ale neveril by si mi koľkokrát mi píšu ľudia ohľadom rady alebo opravy magnetofonov hlavne kotucakov.Ale celá zbierka je už dávno minulosť až na jeden mgf čo som dostal od kamaráta.
12:19-- Eduard: Jéééj, sem niekto aj píše? Ahoj Tomáš! No vieš, veľa vecí sa zmenilo, ale vidíš, žijem, zbierka zapadá prachom, ale pravidelne ju vysávam, takže nie je to až také zlé. Asi čakám na dôchodok, kedy budem mať na tieto veci omnoho viac času a voľnú myseľ.
13:18-- Teslak: Ako žiješ nebol som tu už niekoľko rokov
13:18-- Teslak: Ahoj Edo !
20:22-- Eduard: Zdravím, nie, 820-ku by som si chcel nechať. Tesla "expozíciou" som dosť oklieštil, nechávam si iba SM 260, 261 a 820-ku.
19:26-- glastron: zdravim eduard,nahodou teslu 820a nepredavate? dakujem
7:06-- Eduard: Palo, aj by som povedal, že je asi dobré sa zamyslieť či preferovať kvantitu, alebo kvalitu. Takže mojim plánom je oddeliť zrno od pliev a konečne na čo sa chystám už roky, zredukovať počet magičov doma. No ale je tu tá druhá zložka a to je čas. To už je horšie. Hodina denne by bol čas, ale na takúto robotu treba niekoľko hodín v kuse aby človek nestratil niť.
23:04-- PotPalo: Ono je hlavne problém s časopriestorom. Nieje čas a ani priestor. :S
17:01-- Eduard: Tak no, žijú, prežívajú, čaká sa na znovuzobudenie ktoré nie a nie prísť. :-)
14:15-- oneeeee: boomboxy ešte žijú .
18:22-- Eduard: No né, sem aj niekto chodí???? Krtek, kde máš web??? Ja žijem, s rúškom na ksichte!
14:52-- krtek: Všude to zdechlo, už to nikdo nesbírá :P
14:52-- karlosg: uz to tu zdochlo?
12:27-- Eduard: ... a posledný... :P
0:16-- PotPalo: Prvý! :P
18:40-- PotPalo: O mesiac o tomto čase už bude po Vianociach. Ako dobre. ;)
9:41-- Eduard: Aj tak to nikto nečíta a vôbec, netuším kde tá chyba je. Ja nemám čas čítať svoju vlastnú stránku! :P
16:38-- PotPalo: "webového profilu profilu " na hlavnej stránke...
18:32-- PotPalo: To jej otvoríme škárku bez sieťky, ale to je na druhom konci bytu, teda na balkóne, to by pavúky mali dlhú cestu až sem. To by trikrát zablúdili, než by sa mi sem odtiaľ dostali.
15:10-- Eduard: Ale jedno nechápem, ako tá hrdzavá mačka vie prejsť cez sieťku... O.O
14:43-- PotPalo: Aj u teba? Sedia v kúte a pozorujú dianie v miestnosti. Ja ich volám špióni. Ako sa dostanú dnu netuším, všade sú sieťky. Aj teraz tu jedného špióna mám, v kúte sa tvári že tam nieje.
12:25-- Eduard: Jáj Palino, rovnako ako nedokážem riešiť predčasný prechod žien do klimaktéria, nepomôžem ti ani v tomto. Blbá chrobač ale áno. Už sa sťahuje zvonka dnu a dom je plný spiderov.
22:22-- PotPalo: Blbá chrobač! Zase ten starý chrobák: keď sa prihlásim na boombox.sk (bez www, úvodná stránka) a kliknem na odkaz ktorý je s www na začiatku (áno, sú tu pomiešané časti stránky s a bez www), tak tam nie som prihlásený. A zrejme to funguje aj naopak. Preto som bol prihlásený kedysi dvakrát, páč to chcelo prihlásenie znova. Nejako to má rozdvojenú osobnosť, tento systém. Nech žije hmyz! :P
22:13-- PotPalo: Nič! Zabalené v troch červených krabiciach so striebornými hviezdičkami. Alebo pokiaľ predsa niečo, tak by som chcel svetový mier. Alebo aspoň svätý pokoj. :D
14:17-- Eduard: Palo zase rýpeš na moje najcitlivejšie miesta? :-) Ja mám problém s vianočnými darčekmi všeobecne a nieto ešte na boombox! Ozaj, čo chceš na vianoce pod stromček? O.O
13:16-- PotPalo: Ahóóój. Nech sa už niečo deje. Alebo sa čaká a bude to ako Vianočný darček? :D
6:31-- Eduard: Nazdar Maťo, ty telepat!!! Ešte ťa nedoštípali nadobro komáre? To som rád že si sa ozval, minulý týždeň som na teba myslel že ako sa asi máš. Super!
6:10-- yokohamaba: pozdravujem Eda a oznamujem,že žijem:-)
18:24-- Eduard: No, a to už ja nevyrábam, vôbec nič... Načo platím doménu a web? O.O

Iba registrovaní používatelia môžu prispievať do chatu, Zaregistruj sa alebo Prihlás

Fórum

Posledný príspevok

Články

Tomáš

Martin

 
Stručné zhrnutie profilu:
 
ParameterHodnota
Meno:Martin
Alias (Nick)MzK
Registrovaný na BOOMBOX.sk od:13.12.2012
Bydlisko / Kraj:Košice / Košický kraj
Štát:Slovenská Republika 
Rok narodenia:1982
Zameranie:Boomboxy, vintage technika 70. a 80. rokov
Dátum zaradenia do vizitek:15.1.2018
Počet exponátov v domácej zbierke:8 / Stav Január 2018 /
E-mail: JLIB_HTML_CLOAKING


Kto vlastne som?

Zdravím všetkých návštevníkov mojej vizitky tu na BOOMBOX-e! Volám sa Martin.

Mám rád elektroniku zo 70. a 80.rokov. Rádia a magnetofóny zvlášť. Podľa mňa vtedy sa vyrábali najlepšie veci, ktoré okrem toho že veľmi dobre vyzerali, aj niečo vydržali. Proste kvalita. S tou dnešnou spotrebnou elektronikou sa to nedá ani porovnať. Všetko to začalo ešte keď sme mali doma rádiomagnetofón JVC RC-646L, ktorý kúpil môj otec v roku 1980 za 7500 Kčs. A to boli riadne peniaze! Ale aj kvalita. Prežil som s ním detstvo. Nakoniec skončilo ošúchané a opotrebované. Aj ked mechanika aj rádio ide doteraz.

Po rokoch som si chcel znovu toto rádio zaobstarať a tak som si ho na Aukre kúpil. A tak to začalo.

Stále sa mi páčili tak isto kazetové decky zo 70.rokov. Proste stará klasika s hliníkovým predným panelom, lesklými gombíkmi, ručičkovými indikátormi a v krásnom dreve. Najprv som zohnal zostavu SHARP. Ten som predal a oddal som sa značke Technics.

Okrem deckov mám rád aj kotúčové magnetofóny. V tomto prípade som prešiel snáď všetky Tesly. Ale moja srdcovka je Tesla B100 Stereo, ktorú som si zo všekých kotúčákov nechal.


JVC RC-646L

Ako prvý exponát by som tu predstavil model JVC RC-646L.

Moja srdcová záležitosť. Jeden som zohnal z Rumunska a další z Čiech. Obidva mali nejaké muchy, ale podaril sa mi z nich jeden dokonalý. Ten z Rumunska bol strašne málo používaný, absolútne neopotrebovaný, ale jeden roh bol dosť mechanicky poškodený. A potom som zohnal z Čiech další, ktorý bol opticky krásny. A tak som vymenil kondenzátory, potenciometre, gumičky a teraz je v stave, na ktorom nenájdete škrabanček a aj po mechanickej stránke je absolútne dokonalý!

mt_ignore  mt_ignore

mt_ignore  mt_ignore

mt_ignore


JVC RB-80K

Toto sú reprosústavy JVC RB-80K. Vyrábali sa v rokoch 1978 - 1980. Predávali sa ako voľiteľné príslušenstvo k magnetofónom a podobne. Konkrétne aj k JVC RC-646-ke. Nato že sú to jednopásmové reprosústavy s použitým iba jedným širokopásmovým reproduktorom priemeru 10 cm, majú veľmi pekný zvuk a príjemné mäkké basy. Vpredu majú basreflexový otvor. Bolo ich strašne málo vyrobených a tieto sa mi podarilo zohnať až po 8 rokoch! Rád by som vedel koľko ľudí ich má na Slovensku, ale obávam sa, že ich spočítam maximálne na prstoch jednej ruky aj to keď si štyri prsty utnem smiley.

mt_ignore mt_ignore

mt_ignore mt_ignore  


JVC MU-103E
8.8.2018

Rád by som Vám predstavil dalšie príslušenstvo ku radiomagnetofonu JVC RC-646. Ide o extérne kondenzátorové mikrofony JVC MU-103E. Podobne ako reprosústavy RB-80K ide o veľmi ojedinelé komponenty a trvalo roky kým sa mi ich podarilo zohnať. Predpokladám že ich bolo vyrobené tiež veľmi málo. Tiež sa robili okolo rokov 1978-1980. Napájané sú 1,5V batériou typu AA. Koncovka je jack 3,5mm. A na zapojenie ku 646-tke netreba žiadnu redukciu. Pre kvalitné nahrávanie však treba práve dvojicu týchto mikrofonov, kedže každý je na jeden kanál. Ide o veľmi kvalitné a citlivé mikrofony. Nahrávanie na nich je veľmi kvalitné. Súčasťou sú aj molitanové tienidlá alebo ako to nazvať,proti vetru a maličké stojančeky. Impedancia je 1kohm.

mt_ignore  mt_ignore

mt_ignore  mt_ignore


JVC HM-200E
17.8.2018


Rád by som predstavil posledné príslušenstvo ku radiomagnetofonu JVC RC-646. Ide o binaurálne slúchatka zo zabudovanými mikrofonmi JVC HM-200E. Tieto slúchatká boli predstavené v roku 1976 a boli prvé na svete ktoré využívali tzv.binaurálne nahrávanie. To spočíva v tom, že okrem veľmi kvalitných slúchatiek sú na každej strane elektretové kondenzátorové mikrofony. Slúchatko na boku,kde je mikrofon má tvar ušnice,pripominajúceho ľudské ucho. Takže poslucháč, ktorý ma nasadené slúchatká a na ktoré nahráva, tak zvuk,ktorý zachytia mikrofony a ide do magnetofonu, zároveň aj počuje v slúchatkách. Malo ísť o vernú reprodukciu zvuku. Čo sa týka kvality, tak nieje čo vytknúť. Slúchatká vdaka jemným veľkým vankúšikom krásne priľnú na uši, takže zvuk je výborný. Aj reproduktory v nich sú poriadne veľké. Na bokoch s každej strany je miesto pre 1,5V batériu typu AA pre mikrofony, rovnako ako v prípade mikrofonov MU-103E. Sú tam aj dva prepínače. Jeden zosilňuje zvuk slúchatiek,druhý je pre mikrofony,ktorý ich aj vypína,ked sa nenahráva. Súčasťou slúchatiek je aj stojan tzv.dummy-head,čiže falošná hlava. Na spodku sú rôzne typy závitov pre stojany. Takže sa môžu slúchatka nasadiť na falošnú hlavu a nahrávať. Je ale veľmi zaujímavé, že ked si ich nasadím na hlavu(moju skutočnú), a nahrávam a súčastne počúvam, a ked pridám hlasitosť, tak zvuk ktorý zachytávam a nahrávam počujem oveľa hlasnejšie. Prakticky to znamená že ked napríklad na konci miestnosti niekto hoci len slabo tlieskne, tak ja to počujem tak intenzívne a hlasno,ako keby mi tleskol pred očami. Počuť každý hoci len najtichší zvuk alebo šuchnutie. To majú na svedomí práve kvalitné elektretové mikrofony umiestnené v tých ušniciach,pripominajúce ľudské ucho. Ked som porovnával rôzne mikrofony a to: vstavané v RC-646,extérne MU-103E a tieto HM-200E, tak najlepšie a najcitlivejšie sú práve tieto v slúchatkách. Aj ked aj tie ostatné sú výborné.

Pre použitie s RC-646tkou pre slúchatká netreba redukciu, lebo je tam jack je 6.3mm ale pre mikrofony treba. Sú tam tiež jacky mono 6,3mm, a na rádiu su iba 3,5mm.

mt_ignore mt_ignore  

mt_ignore  mt_ignore


Časom sem budú pribúdať Ďalšie exponáty z mojej zbierky. Sledujte priebežne môj profil. Dovidenia!


S pozdravom

Martin - MzK

Späť na zoznam Our BOOMBOXERS

© Eduard, www.boombox.sk

Všetky práva vyhradené! All rights reserved!
| + -