tumblr statistics

Prihlásenie



Kto je online?

Práve tu sú 98 návštevníci a žiaden člen nie je on-line

Minichat

Vypnúť/zapnúť Zvuk Smajlíci História FAQ Kide Chat
18:07-- Eduard: No to sme dopadli teda! Ale je to vekom a samozrejme spoločenskými pomermi. Veľa všeličoho sa udialo, tak sa aj človek podľa toho nejak nastaví. Ja si hovorím každým rokom, že sa do niečoho pustím, ale vždy je to iba predsavzatie na Silvestra. Už sú iné priority, ale drieme to určite, nezanevieram. Uvidíme čo bude.
10:14-- Teslak: Aj u mňa priatelu už mi ostali v izbe lebo bicie, nejaké DJ prehrávače a zopár gitár.Ale neveril by si mi koľkokrát mi píšu ľudia ohľadom rady alebo opravy magnetofonov hlavne kotucakov.Ale celá zbierka je už dávno minulosť až na jeden mgf čo som dostal od kamaráta.
12:19-- Eduard: Jéééj, sem niekto aj píše? Ahoj Tomáš! No vieš, veľa vecí sa zmenilo, ale vidíš, žijem, zbierka zapadá prachom, ale pravidelne ju vysávam, takže nie je to až také zlé. Asi čakám na dôchodok, kedy budem mať na tieto veci omnoho viac času a voľnú myseľ.
13:18-- Teslak: Ako žiješ nebol som tu už niekoľko rokov
13:18-- Teslak: Ahoj Edo !
20:22-- Eduard: Zdravím, nie, 820-ku by som si chcel nechať. Tesla "expozíciou" som dosť oklieštil, nechávam si iba SM 260, 261 a 820-ku.
19:26-- glastron: zdravim eduard,nahodou teslu 820a nepredavate? dakujem
7:06-- Eduard: Palo, aj by som povedal, že je asi dobré sa zamyslieť či preferovať kvantitu, alebo kvalitu. Takže mojim plánom je oddeliť zrno od pliev a konečne na čo sa chystám už roky, zredukovať počet magičov doma. No ale je tu tá druhá zložka a to je čas. To už je horšie. Hodina denne by bol čas, ale na takúto robotu treba niekoľko hodín v kuse aby človek nestratil niť.
23:04-- PotPalo: Ono je hlavne problém s časopriestorom. Nieje čas a ani priestor. :S
17:01-- Eduard: Tak no, žijú, prežívajú, čaká sa na znovuzobudenie ktoré nie a nie prísť. :-)
14:15-- oneeeee: boomboxy ešte žijú .
18:22-- Eduard: No né, sem aj niekto chodí???? Krtek, kde máš web??? Ja žijem, s rúškom na ksichte!
14:52-- krtek: Všude to zdechlo, už to nikdo nesbírá :P
14:52-- karlosg: uz to tu zdochlo?
12:27-- Eduard: ... a posledný... :P
0:16-- PotPalo: Prvý! :P
18:40-- PotPalo: O mesiac o tomto čase už bude po Vianociach. Ako dobre. ;)
9:41-- Eduard: Aj tak to nikto nečíta a vôbec, netuším kde tá chyba je. Ja nemám čas čítať svoju vlastnú stránku! :P
16:38-- PotPalo: "webového profilu profilu " na hlavnej stránke...
18:32-- PotPalo: To jej otvoríme škárku bez sieťky, ale to je na druhom konci bytu, teda na balkóne, to by pavúky mali dlhú cestu až sem. To by trikrát zablúdili, než by sa mi sem odtiaľ dostali.
15:10-- Eduard: Ale jedno nechápem, ako tá hrdzavá mačka vie prejsť cez sieťku... O.O
14:43-- PotPalo: Aj u teba? Sedia v kúte a pozorujú dianie v miestnosti. Ja ich volám špióni. Ako sa dostanú dnu netuším, všade sú sieťky. Aj teraz tu jedného špióna mám, v kúte sa tvári že tam nieje.
12:25-- Eduard: Jáj Palino, rovnako ako nedokážem riešiť predčasný prechod žien do klimaktéria, nepomôžem ti ani v tomto. Blbá chrobač ale áno. Už sa sťahuje zvonka dnu a dom je plný spiderov.
22:22-- PotPalo: Blbá chrobač! Zase ten starý chrobák: keď sa prihlásim na boombox.sk (bez www, úvodná stránka) a kliknem na odkaz ktorý je s www na začiatku (áno, sú tu pomiešané časti stránky s a bez www), tak tam nie som prihlásený. A zrejme to funguje aj naopak. Preto som bol prihlásený kedysi dvakrát, páč to chcelo prihlásenie znova. Nejako to má rozdvojenú osobnosť, tento systém. Nech žije hmyz! :P
22:13-- PotPalo: Nič! Zabalené v troch červených krabiciach so striebornými hviezdičkami. Alebo pokiaľ predsa niečo, tak by som chcel svetový mier. Alebo aspoň svätý pokoj. :D
14:17-- Eduard: Palo zase rýpeš na moje najcitlivejšie miesta? :-) Ja mám problém s vianočnými darčekmi všeobecne a nieto ešte na boombox! Ozaj, čo chceš na vianoce pod stromček? O.O
13:16-- PotPalo: Ahóóój. Nech sa už niečo deje. Alebo sa čaká a bude to ako Vianočný darček? :D
6:31-- Eduard: Nazdar Maťo, ty telepat!!! Ešte ťa nedoštípali nadobro komáre? To som rád že si sa ozval, minulý týždeň som na teba myslel že ako sa asi máš. Super!
6:10-- yokohamaba: pozdravujem Eda a oznamujem,že žijem:-)
18:24-- Eduard: No, a to už ja nevyrábam, vôbec nič... Načo platím doménu a web? O.O

Iba registrovaní používatelia môžu prispievať do chatu, Zaregistruj sa alebo Prihlás

Fórum

Posledný príspevok

Články

'

 

 

Stereo cassette deck HX-A201 Stereo cassette deck Akai HX-A201

 
Rozhodol som sa, že do starej elektroniky zaradím aj tento deck od Akai. Neviem parametricky posúdiť jeho kvality, alebo nekvality, každopádne je plne funkčný a jeho stravovacie návyky na svoj vek sú veľmi zhovievavé voči mojej nervovej sústave, lebo po repasácii a kompletnom vyčistení mi zatiaľ nezožral ani nepožul ani jednu kazetu a to som mu dal jo ochutnať drvivú väčšinu svetových výrobcov pások. Mechanika je 100%-ná, motor je po tých rokoch trochu hlučnejší, ale neznamená to že nejak kvíli, alebo rapoce, proste je počuť, ale myslím si že je to hlboko pod normu rušivosti. Možno keby som si ho púšťal na slúchadlá v spálni a príležiaci, teda príležiaca osoba v podobe mojej manželky by z toho mohla mať rušivý pocit, ale tento problém tiež nemám, pretože spí veľmi spravodlivým spánkom.
Ako som už spomínal, mašina bola kompletne rozobraná a vyčistená. Ako je možné vidieť, vo vnútri plechovky je dosť prievan, ale to je vždy pri týchto komponentoch. Väčšinou je dodržaný štandardný „rackový“ rozmer a kvôli tomu je tam viac prázdneho vzduchu ako elektroniky. Najhumornejšie bývajú tunery nižších tried. Vo vnútri je iba malá doštička s tunerovou časťou a okolo iba dva prepojovacie káble zo zdroja, na CINCH výstupy a koniec. Prípadné nasťahované mravce tam môžu robiť majstrovstvá sveta vo futbale s hľadiskom pre 250.000 divákov. Samozrejme mravenčích.
Ale vráťme sa k samotnému decku. Mechanika dostala kompletné pregumičkovanie a výmene sa nevyhla ani kladka, ktorá bola poriadne ojazdená a popraskaná ako guma na starej Liazke. Naštastie som vnútri decku nestretol žiadnych buzerujúcich policajtov, takže milý Akai neprišiel o techničák. Čo sa týka gumičiek, sú tam 3, z toho je jeden krátky remienok, kde mi okamžite vybehli vrásky na čelo či vôbec taký budem mať, ale moje statočné zásoby nesklamali. Po posúdení odborným okom sadol prvý vybraný remienok ako pivo na segedínsky guláš a mohlo sa skladať.
Po vyčistení a repasačnej modlitbe „Daj nám Pane silu a vôľu aby sa tento zmŕtvychvstaný prehistorát rozbehol“ som sa už iba tešil z funkčnej mašiny.
Z vonkajšieho pohľadu je deck veľmi zachovalý, až na vrchný kryt, kde nechápem tých dementov čo sú schopní doškriabať niečím ostrým panel tak, že to nejde ani jemne zakryť. Možno som z inej planéty, ale prečo niekto poťahuje niečím ostrým práve na vrchnom kryte prístroja? Ale vysvetlenie je jednoduché a hneď z dvoch koncov. Pôvod rýh býva väčšinou z trčiacich samorezných skutiek z iného komponentu, ktorý sa dáva vždy ako vyšší v zostave. Nechápem výrobcov, ale keď som si dával dokopy môjho Pioneer-a, tak som bol dorezaný ako zo zabíjačky. Zo spodu každého komponentu trčali samorezky pridŕžajúce dosky s plošnými spojmi asi v dĺžke 0,5 cm. Áno, sú ohraničené takými plastovými zábranami, ale po zmene niekoľkých majiteľov už tam aj tak polovica nie je. No a keď sa dáva zostava na miesto a umiestňujú komponenty do seba, tak sa tie skrutky vyslovene zapichujú do rúk a niet divu, že je pri manipulácii spodná skriňa doškriabaná.
No a druhá vec je vzťah k veciam. Je pravda, že tieto veci sú určené na počúvanie a ozaj iba málo ľudí uvažuje o tom mať k takýmto veciam nejaký bližší vzťah iba ako otáčanie gombíkmi dookola a drastické hýbanie páčkami prepínačov. Živým príkladom je jedna Toshiba, ktorú onedlho zavesím do zbierky. Vrchný kryt magnetofónu je na jednom mieste vyslovene vyleštený od ľudskej ruky, ktorá sa vždy pri prelaďovaní stanice oprela o kryt a tak krútila gombíkom ladenia staníc. Ono je to zvyk, ktorý si človek neuvedomí, ale potom nastúpi niekto taký ako ja a čuduje sa keď chce uviesť krabicu kazeťáku do čo najlepšieho stavu a frfle nad tým, že trafiť nejakou farbou striebornú krabicu od mašiny je nemožné. Zámerne nepoužívam spôsob, ktorý som videl u Rusov, ktorí opáskujú celý panel a z odrieknutých peňazí na vodku kúpia strieborný sprej a juchú ide sa lakovať! Nemám človeka, ktorý by mi dal plnohodnotné popisy na bedňu podľa mojich predstáv a hlavne originálov tak ako vyšli z výrobného pásu.
Tak ešte niečo k funkciám a vybaveniu prístroja:
Jednosmerná mechanika (bez autoreverzu), mechanické počítadlo pásky, DOLBY B, C, prepínanie typu pásu NORMAL, CHROM, METAL, full autostop, LED indikátory záznamovej úrovne, regulácia záznamovej úrovne iba jedným potenciometrom, červená LED kontrolka REC, 2x mikrofónne 3,5 mm jack vstupy L,R , neregulovateľný!!! 6,3 mm výstup na slúchadlá (to nechápem, stretol som sa s tým u mnoho zariadení), proste prásknete jack do konektora a slúchadlá revú v ušiach, hmm.., Timer start – na túto funkciu som neprišiel, ale žijem aj bez nej. Možno na ňu treba použiť drôtové diaľkové ovládanie, neviem.
Záver: S Akajkou som veľmi spokojný a robí mi veľkú radosť. Manipulácia pri prehrávaní kaziet je na nej zábavná. Šťuk sem, šťuk tam, cvak, cvak. To mnohí nechápu.....

Rok výroby: 1986 - 1987
Váha: 3,40 kg
Rozmery d x v x h: 44 x 10,5 x 25,5 cm
Krajina výrobcu: Francúzsko

Späť na zoznam Kazetové decky

© Eduard, www.boombox.sk

Všetky práva vyhradené! All rights reserved!
| + -