tumblr statistics

Prihlásenie



Kto je online?

Práve tu sú 43 návštevníci a žiaden člen nie je on-line

Minichat

Vypnúť/zapnúť Zvuk Smajlíci História FAQ Kide Chat
18:07-- Eduard: No to sme dopadli teda! Ale je to vekom a samozrejme spoločenskými pomermi. Veľa všeličoho sa udialo, tak sa aj človek podľa toho nejak nastaví. Ja si hovorím každým rokom, že sa do niečoho pustím, ale vždy je to iba predsavzatie na Silvestra. Už sú iné priority, ale drieme to určite, nezanevieram. Uvidíme čo bude.
10:14-- Teslak: Aj u mňa priatelu už mi ostali v izbe lebo bicie, nejaké DJ prehrávače a zopár gitár.Ale neveril by si mi koľkokrát mi píšu ľudia ohľadom rady alebo opravy magnetofonov hlavne kotucakov.Ale celá zbierka je už dávno minulosť až na jeden mgf čo som dostal od kamaráta.
12:19-- Eduard: Jéééj, sem niekto aj píše? Ahoj Tomáš! No vieš, veľa vecí sa zmenilo, ale vidíš, žijem, zbierka zapadá prachom, ale pravidelne ju vysávam, takže nie je to až také zlé. Asi čakám na dôchodok, kedy budem mať na tieto veci omnoho viac času a voľnú myseľ.
13:18-- Teslak: Ako žiješ nebol som tu už niekoľko rokov
13:18-- Teslak: Ahoj Edo !
20:22-- Eduard: Zdravím, nie, 820-ku by som si chcel nechať. Tesla "expozíciou" som dosť oklieštil, nechávam si iba SM 260, 261 a 820-ku.
19:26-- glastron: zdravim eduard,nahodou teslu 820a nepredavate? dakujem
7:06-- Eduard: Palo, aj by som povedal, že je asi dobré sa zamyslieť či preferovať kvantitu, alebo kvalitu. Takže mojim plánom je oddeliť zrno od pliev a konečne na čo sa chystám už roky, zredukovať počet magičov doma. No ale je tu tá druhá zložka a to je čas. To už je horšie. Hodina denne by bol čas, ale na takúto robotu treba niekoľko hodín v kuse aby človek nestratil niť.
23:04-- PotPalo: Ono je hlavne problém s časopriestorom. Nieje čas a ani priestor. :S
17:01-- Eduard: Tak no, žijú, prežívajú, čaká sa na znovuzobudenie ktoré nie a nie prísť. :-)
14:15-- oneeeee: boomboxy ešte žijú .
18:22-- Eduard: No né, sem aj niekto chodí???? Krtek, kde máš web??? Ja žijem, s rúškom na ksichte!
14:52-- krtek: Všude to zdechlo, už to nikdo nesbírá :P
14:52-- karlosg: uz to tu zdochlo?
12:27-- Eduard: ... a posledný... :P
0:16-- PotPalo: Prvý! :P
18:40-- PotPalo: O mesiac o tomto čase už bude po Vianociach. Ako dobre. ;)
9:41-- Eduard: Aj tak to nikto nečíta a vôbec, netuším kde tá chyba je. Ja nemám čas čítať svoju vlastnú stránku! :P
16:38-- PotPalo: "webového profilu profilu " na hlavnej stránke...
18:32-- PotPalo: To jej otvoríme škárku bez sieťky, ale to je na druhom konci bytu, teda na balkóne, to by pavúky mali dlhú cestu až sem. To by trikrát zablúdili, než by sa mi sem odtiaľ dostali.
15:10-- Eduard: Ale jedno nechápem, ako tá hrdzavá mačka vie prejsť cez sieťku... O.O
14:43-- PotPalo: Aj u teba? Sedia v kúte a pozorujú dianie v miestnosti. Ja ich volám špióni. Ako sa dostanú dnu netuším, všade sú sieťky. Aj teraz tu jedného špióna mám, v kúte sa tvári že tam nieje.
12:25-- Eduard: Jáj Palino, rovnako ako nedokážem riešiť predčasný prechod žien do klimaktéria, nepomôžem ti ani v tomto. Blbá chrobač ale áno. Už sa sťahuje zvonka dnu a dom je plný spiderov.
22:22-- PotPalo: Blbá chrobač! Zase ten starý chrobák: keď sa prihlásim na boombox.sk (bez www, úvodná stránka) a kliknem na odkaz ktorý je s www na začiatku (áno, sú tu pomiešané časti stránky s a bez www), tak tam nie som prihlásený. A zrejme to funguje aj naopak. Preto som bol prihlásený kedysi dvakrát, páč to chcelo prihlásenie znova. Nejako to má rozdvojenú osobnosť, tento systém. Nech žije hmyz! :P
22:13-- PotPalo: Nič! Zabalené v troch červených krabiciach so striebornými hviezdičkami. Alebo pokiaľ predsa niečo, tak by som chcel svetový mier. Alebo aspoň svätý pokoj. :D
14:17-- Eduard: Palo zase rýpeš na moje najcitlivejšie miesta? :-) Ja mám problém s vianočnými darčekmi všeobecne a nieto ešte na boombox! Ozaj, čo chceš na vianoce pod stromček? O.O
13:16-- PotPalo: Ahóóój. Nech sa už niečo deje. Alebo sa čaká a bude to ako Vianočný darček? :D
6:31-- Eduard: Nazdar Maťo, ty telepat!!! Ešte ťa nedoštípali nadobro komáre? To som rád že si sa ozval, minulý týždeň som na teba myslel že ako sa asi máš. Super!
6:10-- yokohamaba: pozdravujem Eda a oznamujem,že žijem:-)
18:24-- Eduard: No, a to už ja nevyrábam, vôbec nič... Načo platím doménu a web? O.O

Iba registrovaní používatelia môžu prispievať do chatu, Zaregistruj sa alebo Prihlás

Fórum

Posledný príspevok

Články

'

Tomáš

Vlasto

 
Stručné zhrnutie profilu:
 
ParameterHodnota
Meno:Vlasto
Alias (Nick)oneeeee
Registrovaný na BOOMBOX.sk od:27.8.2016
Bydlisko / Kraj:Martin / Žilinský kraj
Štát:Slovenská Republika 
Rok narodenia:25. ako baran 1962
Zameranie:AKAI - MAXELL , HI-FI  70. a 80. rokov , satelitné vysielanie a tak
Dátum zaradenia do vizitek:21.9.2016
Počet exponátov v domácej zbierke:11 / Stav September 2016 /
E-mail:Boomboxer neuviedol kontaktný e mail - pozn. admina


Kto vlastne som?

Zdar , pre  všetkých návštevníkov pri mojej vizitke ,  tu na BOOMBOX-e!  Moje meno je  Vlasto , alebo ako inak ,  už 11 rokov na internete  , ako oneeeee. A som rebel .
A ako som sa vlastne k  hi-fi dostal ?  No v roku 1972 si naša domácnosť kúpila  kazetový rádiomagnetofon B200- Bolo to len mono , ale bolo. Vydržal asi rok .Vadiť sa  s dvoma bratmi ,kto čo bude počúvať nemalo hranice . Kúpil som si starší  kotúčový magnetofon B4.Ten mal životnosť  tiež len rok. Nakolko som mal rodinu v amerike a prišli mi  k narodeninám  bony , zakúpil som si  sanyo ,rádio kazeťák . Žiaľ iba mono , na stereo som nemal.V roku 1974 som  počul KISS alive 1 a musel som mať stereo. A tak po veľkom ukecávaní  sa kúpil  kotučák B93 stereo .Najmladší brat mal vymoženosti  a ten si kúpil B 113 časom B 115  a skončil u B73 . Ak som chcel mať niečo viac , začali brigády a behanie po stavbách .Začalo šetrenie a výsledok sa dostal . Mal som  , nie nový ale  hi-fi magnetofon grundig TS 945 . Vlastne , vtedy začali  problémy. Do roka sa zodrali hlavy. Nové som kúpil za 3000 kčs .  V marci  1982 som narukoval na povinné vymývanie mozgov .Do rúk sa mi v Moste dostal  prospekt AKAI . A bolo rozhodnuté. AKAI GX 77 . V decembri na opušťáku  , s neodovzdaným občianskym  2000  bonov odložených od rodiny z ameriky niečo sa dokúpilo a hurá do Brna  , do tuzexu .  AKAI GX 77 bol v predajni , ale za cenu 4980 bonov. Na to som nemal. Predavačka mi ale ponúkla  AKAI GX 620 za 4100 bonov.  . Dve hodiny pred tuzexom som ukecával babku aby mi predala bony za 5 Kčs . Cena bola za 6. Nakoniec som ju ukecal . Domov som odchádzal  bez koruny ale  s 20 kilovým balíkom . Po dvoch rokoch som si kúpil gramofon PIONEER PL8  a  po čase  30  kotúčových pásiek maxell.

Rok 1985 a kšeft  s rakúskym  kamionistom.  AKAI TUNER AT-S7  strieborný za 15000 Kčs. O citlivosti  môžu dnešné tunery len snívať.Kúpil som aj Pioneer zosilňovač . Vydržal pol roka . Pri vybudení  skoro na max sa vypínal a zapínal , až mi odpálil  basáky. Z poľska prišiel novučký  čierny zosilňovať.  Ten  kúril aj v lete ,ale nikdy  nesklamal , nepokazil sa a tiež toho pobehal. To bolo na tú dobu skoro všetko. No a preferujem  kotúčové magnetofony. Preferoval som . V roku 2011 , kamarát vyhodil asi 40 kaziet. Zobral som si  ich domov , do zbierky. No ale na čom to prehrať?  Inzerát aukro a AKAI GX 32  , to istilo. Prvé rozbalenie , vloženie kazety  a krásne prehrávanie , skoro 30 ročných kaziet,od začiatku , do konca . Problém nastal , keď som  dal stopku po prvej skladbe. Nevypol kapstan  a pásku namotalo. Dal som ho kamarátovi do servisu.  Vlastne bol tam rok a je tam dodnes. Nechal som mu ho. Na Bazoši  , niekto  zo Žiliny predával AKAI GX 67 za 70 € . Hneď som ho zobral  , dal som mu spraviť kalibráciu. Samozrejme pre pásky MAXELL .  Ešte v ten rok som  kúpil aj dvojdeck  AKAI GX M959W. Samozrejme , aj ten prešiel kalibráciou .  Aj AKAI GX 620 musel za tie roky prejsť kalibráciou a servisom .Do zbierky mi však chýbal  AKAI  boombox . Hľadal som cez google asi mesiac  , až som našiel , krtka. Poslal som mu email , až ho bude predávať , alebo vie  , kto by ho predal , že kúpim. Odpoveď  , že ho predá. Na cene som nezjednával. Chcel som AKAI  a cenu som musel akceptovať .

Som továrenský jazdec .  AKAI  a MAXELL

Pár informácii o páskach. Neverte všetkému , čo je na internete.Mal som kotúčové pásky emgeton , basf , orwo , ampex  scotch  a agfa gewaert .

Ampex , bola  len pre rýchlosť 19 , basf  , pri prehrávaní  boli pod hlavami napadané stružliny ako zo sústruhu . Scotch a agfa extremne špinili hlavy. Emgeton a orwo , katastrofa . TDK som nikdy nemal . Neviem prečo. Do roka som všetko vyhodil a ponechal si len Maxell .

Ako som už napísal , som rebel ,točiť  so mnou sa dá iba na jednu stranu a preto nepočúvam  dychovky  , no a tie , ku ktorým treba brať prášky , alebo tabletky.

K mojím koníčkom  ešte patrí satelitné vysielanie a súkromný  športový klub atv Slovakia – štvorkolky , ako nezisková organizácia .

Z času na čas  sa na internete  , niečo objaví , v mojom mene , ako problém. To bude  provokatér a je ich viac. Z ktorej strany to zoberiete , je už na vás . Ja už som si na takéto veci zvykol .


Moja  skromná zbierka:

mt_ignore


AKAI GX 620

Ako prvý exponát by som tu predstavil model AKAI GX 620 absolútny víťaz  po zábavách ,svadbách ,kúpaliskách ,  čunderoch , bez jedinnej poruchy .


AKAI GX M959W autorevers

Dvojdeck 2 x 3 motory s perfektným zvukom . komentár k nemu  bude asi zbytočný. Na noc zapnem , ráno vypnem. Zakúpil som ho na inzerát. Servisák mi povedal ,že to má najazdených tak 90 hodín a že reverz sa  ani nepoužíval a ani to nedoporučuje.Servisáci toho popíšu. Kúpil som ho pre ten reverz.


AKAI AM 67

Kúpil som ho cez poľské allegro . cena aj s poštovným 150 €. Vtedy som ho kupoval  , ešte za slovenské.

Korekcie ma sklamali. Majú do plusu iba 8db. Výkon je však brutálny . A nekúri  .  Dokáže ozvučiť aj menšiu kinosálu.

10 vstupov  z toho 3 digitalne. Konečne tam môžem všetko zapojiť.


AKAI AJ 530

Predávajúci a servisák  nie je nikto iný ako , krtek. Som mu veľmi povďačný , že ho dal do 100% stavu a že mi ho predal.

Zvukom sa vyrovná  aj  deckom vyžšej triedy. Po piatich hodinách prevádzky na baterie mi dve  vytiekli . musel som to urýchlene vyčistiť. Baterky obsahujú solmiak a ocot je to najlepšie na vyčistenie.

mt_ignore


Kazety

Kazety : prvé miesto  50/50 ponechám  MAXELL  a TDK . Majú identické parametre .Sú to jednovaječné dvojčatá .Bez rozdielu , či je to normal , cro2 , alebo metal.

Druhé miesto  Sony ,Fuji , Memorex . Tretie miesto , bude asi ten  zvyšok .

Normal , vysoký šum , cro2 , orezané hĺbky , metal orezané výšky.

mt_ignore mt_ignore

mt_ignore mt_ignore


Aktualizácia Október 2017

... som robil trošku doma zmeny...
Všimnite si podvod, na fotke je MAXELL audiokazeta uvádzaná ako CrO2, ale kde sú potom hore diery na spínače identifikujúce "chromdioxidku" v šachte???
Na ďalšej fotke vidíte audiokazetu Maxell UR NORMAl ešte stále v predaji.

 

mt_ignore mt_ignore

mt_ignore mt_ignore

mt_ignore mt_ignore


Aktualizácia December 2019

... som robil trošku doma VÝRAZNEJŠIE zmeny... smiley

mt_ignore


Aktualizácia Október 2021

mt_ignore


Na záver , by som chcel poďakovať čitateľom  že boli trpezlivý pri čítaní.


S pozdravom

oneeeee

Späť na zoznam Our BOOMBOXERS

© Eduard, www.boombox.sk

Všetky práva vyhradené! All rights reserved!
| + -