tumblr statistics

Prihlásenie



Kto je online?

Práve tu sú 46 návštevníci a žiaden člen nie je on-line

Minichat

Vypnúť/zapnúť Zvuk Smajlíci História FAQ Kide Chat
18:07-- Eduard: No to sme dopadli teda! Ale je to vekom a samozrejme spoločenskými pomermi. Veľa všeličoho sa udialo, tak sa aj človek podľa toho nejak nastaví. Ja si hovorím každým rokom, že sa do niečoho pustím, ale vždy je to iba predsavzatie na Silvestra. Už sú iné priority, ale drieme to určite, nezanevieram. Uvidíme čo bude.
10:14-- Teslak: Aj u mňa priatelu už mi ostali v izbe lebo bicie, nejaké DJ prehrávače a zopár gitár.Ale neveril by si mi koľkokrát mi píšu ľudia ohľadom rady alebo opravy magnetofonov hlavne kotucakov.Ale celá zbierka je už dávno minulosť až na jeden mgf čo som dostal od kamaráta.
12:19-- Eduard: Jéééj, sem niekto aj píše? Ahoj Tomáš! No vieš, veľa vecí sa zmenilo, ale vidíš, žijem, zbierka zapadá prachom, ale pravidelne ju vysávam, takže nie je to až také zlé. Asi čakám na dôchodok, kedy budem mať na tieto veci omnoho viac času a voľnú myseľ.
13:18-- Teslak: Ako žiješ nebol som tu už niekoľko rokov
13:18-- Teslak: Ahoj Edo !
20:22-- Eduard: Zdravím, nie, 820-ku by som si chcel nechať. Tesla "expozíciou" som dosť oklieštil, nechávam si iba SM 260, 261 a 820-ku.
19:26-- glastron: zdravim eduard,nahodou teslu 820a nepredavate? dakujem
7:06-- Eduard: Palo, aj by som povedal, že je asi dobré sa zamyslieť či preferovať kvantitu, alebo kvalitu. Takže mojim plánom je oddeliť zrno od pliev a konečne na čo sa chystám už roky, zredukovať počet magičov doma. No ale je tu tá druhá zložka a to je čas. To už je horšie. Hodina denne by bol čas, ale na takúto robotu treba niekoľko hodín v kuse aby človek nestratil niť.
23:04-- PotPalo: Ono je hlavne problém s časopriestorom. Nieje čas a ani priestor. :S
17:01-- Eduard: Tak no, žijú, prežívajú, čaká sa na znovuzobudenie ktoré nie a nie prísť. :-)
14:15-- oneeeee: boomboxy ešte žijú .
18:22-- Eduard: No né, sem aj niekto chodí???? Krtek, kde máš web??? Ja žijem, s rúškom na ksichte!
14:52-- krtek: Všude to zdechlo, už to nikdo nesbírá :P
14:52-- karlosg: uz to tu zdochlo?
12:27-- Eduard: ... a posledný... :P
0:16-- PotPalo: Prvý! :P
18:40-- PotPalo: O mesiac o tomto čase už bude po Vianociach. Ako dobre. ;)
9:41-- Eduard: Aj tak to nikto nečíta a vôbec, netuším kde tá chyba je. Ja nemám čas čítať svoju vlastnú stránku! :P
16:38-- PotPalo: "webového profilu profilu " na hlavnej stránke...
18:32-- PotPalo: To jej otvoríme škárku bez sieťky, ale to je na druhom konci bytu, teda na balkóne, to by pavúky mali dlhú cestu až sem. To by trikrát zablúdili, než by sa mi sem odtiaľ dostali.
15:10-- Eduard: Ale jedno nechápem, ako tá hrdzavá mačka vie prejsť cez sieťku... O.O
14:43-- PotPalo: Aj u teba? Sedia v kúte a pozorujú dianie v miestnosti. Ja ich volám špióni. Ako sa dostanú dnu netuším, všade sú sieťky. Aj teraz tu jedného špióna mám, v kúte sa tvári že tam nieje.
12:25-- Eduard: Jáj Palino, rovnako ako nedokážem riešiť predčasný prechod žien do klimaktéria, nepomôžem ti ani v tomto. Blbá chrobač ale áno. Už sa sťahuje zvonka dnu a dom je plný spiderov.
22:22-- PotPalo: Blbá chrobač! Zase ten starý chrobák: keď sa prihlásim na boombox.sk (bez www, úvodná stránka) a kliknem na odkaz ktorý je s www na začiatku (áno, sú tu pomiešané časti stránky s a bez www), tak tam nie som prihlásený. A zrejme to funguje aj naopak. Preto som bol prihlásený kedysi dvakrát, páč to chcelo prihlásenie znova. Nejako to má rozdvojenú osobnosť, tento systém. Nech žije hmyz! :P
22:13-- PotPalo: Nič! Zabalené v troch červených krabiciach so striebornými hviezdičkami. Alebo pokiaľ predsa niečo, tak by som chcel svetový mier. Alebo aspoň svätý pokoj. :D
14:17-- Eduard: Palo zase rýpeš na moje najcitlivejšie miesta? :-) Ja mám problém s vianočnými darčekmi všeobecne a nieto ešte na boombox! Ozaj, čo chceš na vianoce pod stromček? O.O
13:16-- PotPalo: Ahóóój. Nech sa už niečo deje. Alebo sa čaká a bude to ako Vianočný darček? :D
6:31-- Eduard: Nazdar Maťo, ty telepat!!! Ešte ťa nedoštípali nadobro komáre? To som rád že si sa ozval, minulý týždeň som na teba myslel že ako sa asi máš. Super!
6:10-- yokohamaba: pozdravujem Eda a oznamujem,že žijem:-)
18:24-- Eduard: No, a to už ja nevyrábam, vôbec nič... Načo platím doménu a web? O.O

Iba registrovaní používatelia môžu prispievať do chatu, Zaregistruj sa alebo Prihlás

Fórum

Posledný príspevok
BOOMBOX.sk - Fórum

Témy prenesené z boombox.wbl.sk

Uzamknuté, nové témy budú automaticky zmazané
COFI_NO_PUBLIC_WRITECOFI_NO_PUBLIC_WRITE_LOGINCOFI_ORCOFI_NO_PUBLIC_WRITE_REGISTER
COFI_GOTO_LAST_ENTRY
Fórum  » Témy prenesené z boombox.wbl.sk  » No paráda
boombox.wbl.sk

boombox.wbl.sk
9 COFI_POSTSCOUNTER
COFI_OFFLINE_GUEST
COFI_LOCATION:
COFI_NO_LOCATION
19.03.2011 21:29

No paráda

No paráda
Stano86
datum: 14.09.2010 10:16:27

No fakt parádna stránka a tie popisi nemajú chybu hlavne tie Ďakovačky

Ďakovačky
Eduard, site admin www.BOOMBOX.wbl.sk
datum: 14.09.2010 11:48:55

Servus, povedal som si, že urobím na Slovensku takú stránku, akú tu ešte nikto v tomto smere nemá. Takže nie iba suché konštatovania čo ktorá mašinka vie, ale aj niečo veselšie a nadnesenejšie. Skrátka trochu zábavy do tejto pochmúrnej doby. Budem rád, keď sa tu podobní úchyláci budeme stretávať čo najviac.
Ďakujem za uznanie.

krtek
email: c.krtek@seznam.cz
datum: 14.09.2010 21:09:36

Budem se tu stretávať,páč všude jinde dostanem ban
Mě stránky co se berou smrtelně vážně nebaví (nebudu jmenovat,máš je v odkazech).Člověk si tam připadá jak v klubu důchodců.

Domov dôchodcov
Eduard, site admin www.BOOMBOX.wbl.sk
email: boombox@wbl.sk
datum: 14.09.2010 21:45:45

To vieš, ono sú to staré veci, takže aj sa tým zaoberajú skôr narodení, takže fakt to od klubu dôchodcov niekedy nemá ďaleko. Ale držme spolu, máme rovnaké záujmy. Neboj, ešte to tu roztočíme. Dnes ráno ma napadlo, že prečo by ku každému kazeťáku nemohol byť daný komentár od návštevníkov. No asi preto, lebo moja slabo zaplatená verzia to nepodporuje. Professional to už má a až budem vidieť, že by sa to uživilo, prejdem na profi. V každom prípade ma štvú pomalé prístupy na web. Vraveli, že nahodia silnejšie servre, ale mne to ide ako na kravách. Všetko ukáže návštevnosť.

Re: Domov dôchodcov
johny
email:
datum: 23.09.2010 13:33:53

Ja sa zaujímam o staré mašinky (aj je mi to jedno, či ide o kazeťáky, kotučáky, alebno už rovno vlaky, autá, autobusy...) a to som ešte 18 ročný fagan A keď tu niekde spomeniem nejakú mašinku, čo u vás možno stojí za prd(ako napríklad ten Telefunken v návštevnej knihe), tak to je preto, lebo ja som vďačný za všetko, čo funguje, lebo nemám veľmi možnosť prísť a kúpiť si dačo za tri kilá...(nie že by neboli ponuky, ale problém je u mňa, ja na to nemám) Jediné, čo zo starín nemám rád, tak to sú starí otravní dědečkovia a babušky hlavne na vedúcich postoch

Krtek
To si neber tak vážne, mňa tiež vyhodili... ale v reálnom živote (zo školy, kvôli debilným spolužiakom a starom blbom "dědečkovi" na poste riaditeľa ) Vlastne mám to rovnaké ako ty, do ktorej školy prídem, stadiaľ ma vyserú, hrozí mi to aj na tej škole, kde som teraz, neviem čo im na mne vadí, asi možno to, že cvokárka u mňa zistila Aspergerov syndróm, či čo...a tak si o mne na každej škole povedia: áá má aspergera, tak ho rýchlo vylejeme...

Úcta k starým veciam
Eduard, site admin www.BOOMBOX.wbl.sk
email: boombox@wbl.sk
datum: 23.09.2010 14:53:31

Johnny, nebude to fráza, ale poviem ti že v tvojom veku nemá až tak veľa ľudí takéto názory a vážim si tvoj vzťah k veciam. Nechcem pranierovať generácie, ja som mal 18 rokov viac ako rok pred Nežnou revolúciou, bola to úplne iná doba a z pultov štátnych predajní na teba čumeli tie najväčšie odpady čo sa v Československu vyrobili za nenormálne peniaze.(výnimka TUZEX)Vezmi si napríklad Teslu Diamant, alebo Safír vyrábané začiatkom 80. rokov, ten kazeťák stál okolo 4300 korún československých, čo boli skoro 2-3 robotnícke výplaty.(Mlieko, ktoré ti dokázalo aj skysnúť nie ako dnes, liter stálo 2 KČS a 12% pivo fľaškové 2,30 KČS) Každý to považoval jednak za šrot, ale zase kto ho mal, mal aspoň niečo. Mnohí sme nemali ani to a tieto mašiny si predstav sa požičiavali medzi "kamarátmi" za 100 korún na deň!!! Dnešné deti? 8 ročné decko sa hádže o zem keď mu rodičia nechcú kúpiť mobil a keď 11 ročný fagan dnes nemá notebook, je socka. Preto ma poteší každý mladý človek tvojho veku, ak počujem, že si vie vážiť veci aj keď som to ja nazval šrotom, ale pre druhého je to vec vysokej morálnej hodnoty. Dnes je ozaj zriedkavosť keď sa niekto dokáže tešiť aj z malých vecí. Ohľadom ej diagnózy a ostatných veciach by som nerád cez fórum, ak chceš, môžeš uviesť svoj email a môžeme určité veci prebrať cez súkromnejšiu komunikáciu. v okne príspevku do fóra je na to okienko.

Re: Úcta k starým veciam
johny
email: johnykilled@azet.sk
datum: 24.09.2010 21:26:12

Reakcia na príspevok od "Eduard, site admin www.BOOMBOX.wbl.sk"Úcta k starým veciam

Jasné chápem, chroba je dosť citlivá vec,tak to radšej poriešíme súkromne (mail samozrejme prikladám) nerád o tom hovorím verejne, aj keď niekedy sa môže zdať opak
K tým starým veciam, no nájdu sa aj takí v mojom veku, čo majú radi takéto starinky a som rád, že pár takých chalanov poznám, dokonca dvaja sú z mesta, kde bývam ja, ale zatiaľ sa mi podarilo stretnúť sa iba s jedným z nich. Doknca väčšina sú odo mňa mladší(!) s jedným, čo prezentuje svoju zbierku na YT, tak si sním píšem a parkrát ma tam aj volal
Jo o tom, že Safír, Condor a Diamant boli šmejdy som počul, aj keď niekde som počul na nich chvály. Ich slabou stránkou bola hlavne kazetová mechanika robená v poľskej Unitre, čo sa veru nezdá ako dobré riešenie (veď koluje o tom vtip: Stretnú sa dva kazeťáky, jeden poľský, druhý japonský, japonský povie: "Teším sa, môj pán mi kúpil novú kazetu" a poľský odpovie: "Vážne? Daj, nech si aj ja požujem!"

krtek
email:
datum: 27.09.2010 00:37:52

S Diamantem nemám žádný větší problémy.Myslím že by se dal kvalitou a funkcema srovnat s japoncama nižší třídy.Ten můj byl za celých skoro 30 let otevřenej jenom jednou kvůli čištění a seřízení a funguje normálně.Kéž by se tohle dalo říct o některých japoncích.. Jedinej problém je,že se někdy nerozběhne motor a musí se s ním zatřepat,ale tímhle problémem jsou pověstní i Sharpové.Ono je jednoduchý vytáhnout ze sklepa dvacet let nepoužívanej stroj a říct,že je to křáp.Nebo kašlat na údržbu.... Když opravím Toshibu,pak ji dva měsíce nepoužívám a pak ji zapnu,tak hraje jenom jeden kanál.Akai AJ-530 toho mám jako novýho a nedávno se mu rozbil vypínač a hraje jenom když do něho píchnu párátko.Hitachi-taky problémy s přepínačem. Buďto používám blbej postřik,nebo jsou to šmejdy.
Takže Teslu bych apriory nezavrhoval,pokud jde o kvalitu. Co se týká designu,tam je to horší

Re:
johny
email:
datum: 28.09.2010 21:23:44

Reakcia na príspevok od "krtek"

No keď sa o to majiteľ stará, tak jasné, že mu to šlape aj po cca 20tich rokoch

Starostlivosť o staré Tesly
Eduard, site admin www.BOOMBOX.wbl.sk
email: boombox@wbl.sk
datum: 29.09.2010 08:46:49

Áno, ale niekedy je starostlivosť na škodu. Včera som dokončil jednu Tesla SKR 701, tak tam sa teda predošlý majiteľ fakt postaral, vyviedol reprokonektory na bedňu aby sa dali pripojiť externé repráky, ale tým že bol asi farboslepý a nerozoznal čevenú od modrej, zapojil polarity naopak u oboch reprákov. Má na tom mieru zavinenia aj samotná fabrika, ale o tom až bude mašina na webe. Bude korenistý pokec. Platí povestné "Kde asi soudruzi z NDR udělali chybu?....)tým že je to kooperácia TESLA + RFT Stern fabrik Berlin.

destroy
krtek
email:
datum: 09.11.2010 23:09:06

Přesně tak jsem to udělal kdysi ve dvanácti letech s kazeťákem International.Chtěl jsem aby měl lepší zvuk,protože hrál asi jako můj dnešní mobil,tak jsem mu na bocích přibastlil konektory na reprobedny.Samozřejmě dráty jsem zapojil tak jak mi přišly pod ruku podle logické úvahy 'reprák není polovodič,tak mu může být polarita ukradená'
A zvuk to mělo stejně blbej jako předtím.Byl to křáp od vietnamců,ale když jsme ho v roce 1990 dostali k vánocům,byl jsem šťastnej jak blecha.Předtím jsme doma nikdy žádný přehrávadlo neměli,jenom starý elektronkový rádio. S tím kazeťákem jsem nahrával všechno -z televize,z rádia,naše kecání..byla to moje neoblíbenější hračka.Většinu těch nahrávek mám ještě na kazetách. Dokonce jsem si k němu vyrobil i externí mikrofon a furt jsem ho někomu strkal k hubě
No za deset let jsem ten kazeťák úplně zhuntoval.Hlavně ty laciný mechaniky,ty byly úplně našrot.
Jsem rád,že můj první kazeťák nebyl nějaká Aiwa TPR-985,toho bych litoval do konce života,že jsem ho tak zničil..

Re: Destroy
Eduard, site admin www.BOOMBOX.wbl.sk
email: boombox@wbl.sk
datum: 13.11.2010 19:32:49

Kazeťák International! Dodnes ho má mama na poličke. Možno ho už budem môcť zaradiť medzi oldschooly, r.v. 1989 Neviem ako je na tom mechanika, ale rádio ide stále, hlavne keď tam prídeme v nedeľu, fičia na rádiu Slovensko 1 modlitby!
V 1989-tom, otvorili sa hranice do Rakúska a kto mal len trocha podnikateľského ducha, začal sem tieto šroty dovážať, alebo sa chodilo do Kitsee, alebo Hainburgu nakupovať do všelijakých obchodíkov veci, ktoré za socíku proste neboli. Tam im to kvitlo po revolúcii. Inak za socíku zašednuté dedinky a keď sa otvorili hranice, Slováci nabehli a na hlavnej Hainburskej ulici to bol obchod vedľa obchodu a v dedine nebolo kde riadne zaparkovať. Pekne sme im to tam pomohli našimi šilingami zveľadiť. Mesto malo pekne plnú kasu z našich nákupných nájazdov. Veď aj vďaka tomu to mestečko Hainburg vyzerá krajšie ako vtedy za nášho socializmu.
No, pamätám si, ten kazeťák INTERNATIONAL stál rovných 3000 korún československých!!! Inak mám ešte jedného takého oldschoolera, tiež International, o pár rokov mladší, a mono. No uvidím, keď už nebude čo dať na stránku aj hento sa zíde!
Co som týmto chcel povedať? No proste začala éra shitov a náklady na výrobu sa začali výrazne škrtať na úkor dizajnu, kvality a zvukového podania. Škoda, ale nazozaj sme vtedy boli radi, že máme vôbec niečo, keďže výrobky TESLA boli neúnosne drahé a tie sme kupovať nechceli. Ale až po tom nám došlo, že tá TESLA vydrží podstatne viac a po zvukovej stránke to bolo neporovnateľné. Začali sa napĺňať slová reklamného sloganu: "Nie sme tak bohatí, aby sme si mohli dovoliť kupovať lacné veci!"

Boombox
budeka
email: budeka@op.pl
datum: 13.12.2010 09:36:41

Servus Eduard.
Na tym forum i ja pozwolę sobie kilka słów napisać choć tak się złożyło że do Waszego klubu nie należę. Z podziwem czytałem Waszą korespondencję w której opisujecie spostrzeżenia reprezentujące odległy dziś już dla większości z nas poprzedni ustrój polityczny oraz rzeczy dzięki którym coraz częściej powracamy do tamtych magicznych a przede wszystkim dziś już historycznych chwil. Dzisiejsza młodzież za kilka lat zapomni jaką magię na przestrzeni lat 1945-1990 miała marka TESLA twórcy której przez te wszystkie lata próbowali sprostać oczekiwaniom swoich obywateli. Stworzenie strony takiej jak ta i ludziom takim jak Eduard na pewno nie pozwoli nam zapomnieć o marzeniach posiadania w pokoju naszych domów pierwszych w naszym życiu: gramofonów, magnetofonów lub Hi-Fi. Pamiętamy nasze pierwsze domowe z przyjaciółmi prywatki (spotkania towarzyskie), pierwsze domowe zabawy sylwestrowe, pierwsze samodzielnie nagrane kasety i taśmy magnetofonowe które wkoło nagrywaliśmy i kasowaliśmy. Były to przecież lata w których wyroby Tesla też nam wszystkim imponowały, wyrobami którymi chwaliliśmy się przed naszymi kolegami i najbliższymi. Po tylu latach powracamy do tamtych chwil z uśmiechem na ustach bo słuchając starych piosenek lub patrząc się na stary magnetofon wracają nam wspomnienia. Kolekcjonując to wszystko o czym wspominałem spełniamy w końcu swoje marzenia bo co może być w życiu piękniejsze niż nasze marzenia. Wielki szacunek dla Eduarda za to że stworzył tą stronę oraz za to że dla nas wszystkich znajduje i poświęca tu czas.

Pozdrav od Poľského priateľa
Eduard, site admin www.BOOMBOX.wbl.sk
email: boombox@wbl.sk
datum: 14.12.2010 22:36:44

Prosím vás, ak by niekto dokázal preložiť z poľštiny predchádzajúci príspevok od Andrzeja, bol by som veľmi rád. Automatické prekladače sa na tento text nechytajú a bol by som rád, keby to tu mohlo odznieť v Sk alebo CZ jazyku. Píšem si s Andrzejom už nejaký ten týždeň, ale na toto sa nechytám preložiť. Po anglicky nevie, jediné čo mu ostáva je komunikovať cez prekladač. Je to veľmi príjemný človek a som mu vďačný za to, že mi ukázal veci, ktoré sa v Poľsku z oblasti Hi-Fi vyrábali a žasol som aké krásne mašiny tam fičia až dodnes!
Vopred veľmi pekne ďakujem.

trans european problem
krtek
email:
datum: 14.12.2010 23:56:44

Mě to gůgl přeložil normálně http://translate.google.com/#pl|cs|
Ale je to chvalozpěv,můžeš být v klidu

Google translator
Eduard, site admin www.BOOMBOX.wbl.sk
email: boombox@wbl.sk
datum: 18.12.2010 12:42:17

Skúšal som aj tento google, ale všetky prekladajú rovnako. Veľa vecí tam nemá zmysel a aj keď, tak sa to vytŕha z kontextu. Chcel som to preložiť celé, ale pokiaľ by to nemalo byť poriadne, tak som to ani nerobil. Kto chce, hodí si to do prekladača a niečo si z toho poskladá. Možno keď zoženiem niekoho kto vie perfektne po poľsky, tak to tam šupnem aj s celým prekladom.
Áno, dá sa z toho vydedukovať že je to chválospev, človeku dobre padne takéto teplé slovo keď sa s niečím drbe celé dni a niekto to neprehlási za haraburdu alebo šrot. Aspoň vidím, že to má zmysel trocha aj pre iných čo sa nad tým vedia pozastaviť a pospomínať na veci dávno minulé.




 
Fórum  » Témy prenesené z boombox.wbl.sk  » No paráda
| + -