tumblr statistics

Prihlásenie



Kto je online?

Práve tu sú 64 návštevníci a žiaden člen nie je on-line

Minichat

Vypnúť/zapnúť Zvuk Smajlíci História FAQ Kide Chat
18:07-- Eduard: No to sme dopadli teda! Ale je to vekom a samozrejme spoločenskými pomermi. Veľa všeličoho sa udialo, tak sa aj človek podľa toho nejak nastaví. Ja si hovorím každým rokom, že sa do niečoho pustím, ale vždy je to iba predsavzatie na Silvestra. Už sú iné priority, ale drieme to určite, nezanevieram. Uvidíme čo bude.
10:14-- Teslak: Aj u mňa priatelu už mi ostali v izbe lebo bicie, nejaké DJ prehrávače a zopár gitár.Ale neveril by si mi koľkokrát mi píšu ľudia ohľadom rady alebo opravy magnetofonov hlavne kotucakov.Ale celá zbierka je už dávno minulosť až na jeden mgf čo som dostal od kamaráta.
12:19-- Eduard: Jéééj, sem niekto aj píše? Ahoj Tomáš! No vieš, veľa vecí sa zmenilo, ale vidíš, žijem, zbierka zapadá prachom, ale pravidelne ju vysávam, takže nie je to až také zlé. Asi čakám na dôchodok, kedy budem mať na tieto veci omnoho viac času a voľnú myseľ.
13:18-- Teslak: Ako žiješ nebol som tu už niekoľko rokov
13:18-- Teslak: Ahoj Edo !
20:22-- Eduard: Zdravím, nie, 820-ku by som si chcel nechať. Tesla "expozíciou" som dosť oklieštil, nechávam si iba SM 260, 261 a 820-ku.
19:26-- glastron: zdravim eduard,nahodou teslu 820a nepredavate? dakujem
7:06-- Eduard: Palo, aj by som povedal, že je asi dobré sa zamyslieť či preferovať kvantitu, alebo kvalitu. Takže mojim plánom je oddeliť zrno od pliev a konečne na čo sa chystám už roky, zredukovať počet magičov doma. No ale je tu tá druhá zložka a to je čas. To už je horšie. Hodina denne by bol čas, ale na takúto robotu treba niekoľko hodín v kuse aby človek nestratil niť.
23:04-- PotPalo: Ono je hlavne problém s časopriestorom. Nieje čas a ani priestor. :S
17:01-- Eduard: Tak no, žijú, prežívajú, čaká sa na znovuzobudenie ktoré nie a nie prísť. :-)
14:15-- oneeeee: boomboxy ešte žijú .
18:22-- Eduard: No né, sem aj niekto chodí???? Krtek, kde máš web??? Ja žijem, s rúškom na ksichte!
14:52-- krtek: Všude to zdechlo, už to nikdo nesbírá :P
14:52-- karlosg: uz to tu zdochlo?
12:27-- Eduard: ... a posledný... :P
0:16-- PotPalo: Prvý! :P
18:40-- PotPalo: O mesiac o tomto čase už bude po Vianociach. Ako dobre. ;)
9:41-- Eduard: Aj tak to nikto nečíta a vôbec, netuším kde tá chyba je. Ja nemám čas čítať svoju vlastnú stránku! :P
16:38-- PotPalo: "webového profilu profilu " na hlavnej stránke...
18:32-- PotPalo: To jej otvoríme škárku bez sieťky, ale to je na druhom konci bytu, teda na balkóne, to by pavúky mali dlhú cestu až sem. To by trikrát zablúdili, než by sa mi sem odtiaľ dostali.
15:10-- Eduard: Ale jedno nechápem, ako tá hrdzavá mačka vie prejsť cez sieťku... O.O
14:43-- PotPalo: Aj u teba? Sedia v kúte a pozorujú dianie v miestnosti. Ja ich volám špióni. Ako sa dostanú dnu netuším, všade sú sieťky. Aj teraz tu jedného špióna mám, v kúte sa tvári že tam nieje.
12:25-- Eduard: Jáj Palino, rovnako ako nedokážem riešiť predčasný prechod žien do klimaktéria, nepomôžem ti ani v tomto. Blbá chrobač ale áno. Už sa sťahuje zvonka dnu a dom je plný spiderov.
22:22-- PotPalo: Blbá chrobač! Zase ten starý chrobák: keď sa prihlásim na boombox.sk (bez www, úvodná stránka) a kliknem na odkaz ktorý je s www na začiatku (áno, sú tu pomiešané časti stránky s a bez www), tak tam nie som prihlásený. A zrejme to funguje aj naopak. Preto som bol prihlásený kedysi dvakrát, páč to chcelo prihlásenie znova. Nejako to má rozdvojenú osobnosť, tento systém. Nech žije hmyz! :P
22:13-- PotPalo: Nič! Zabalené v troch červených krabiciach so striebornými hviezdičkami. Alebo pokiaľ predsa niečo, tak by som chcel svetový mier. Alebo aspoň svätý pokoj. :D
14:17-- Eduard: Palo zase rýpeš na moje najcitlivejšie miesta? :-) Ja mám problém s vianočnými darčekmi všeobecne a nieto ešte na boombox! Ozaj, čo chceš na vianoce pod stromček? O.O
13:16-- PotPalo: Ahóóój. Nech sa už niečo deje. Alebo sa čaká a bude to ako Vianočný darček? :D
6:31-- Eduard: Nazdar Maťo, ty telepat!!! Ešte ťa nedoštípali nadobro komáre? To som rád že si sa ozval, minulý týždeň som na teba myslel že ako sa asi máš. Super!
6:10-- yokohamaba: pozdravujem Eda a oznamujem,že žijem:-)
18:24-- Eduard: No, a to už ja nevyrábam, vôbec nič... Načo platím doménu a web? O.O

Iba registrovaní používatelia môžu prispievať do chatu, Zaregistruj sa alebo Prihlás

Fórum

Posledný príspevok
BOOMBOX.sk - Fórum

Voľná diskusia

Tu môžete diskutovať o všetkom možnom
COFI_NO_PUBLIC_WRITECOFI_NO_PUBLIC_WRITE_LOGINCOFI_ORCOFI_NO_PUBLIC_WRITE_REGISTER
COFI_GOTO_LAST_ENTRY
Fórum  » Voľná diskusia  » Profíci
Jardo

Jardo
17 COFI_POSTSCOUNTER
COFI_OFFLINE_GUEST
COFI_LOCATION:
COFI_NO_LOCATION
31.12.2014 18:34

Profíci

Ahojte.Mam taky dotaz a to-mam kazetový deck Sony TC-U2.Vlastne mám celú zostavu tejto rady.Nejaky profík sa na tom zrejme cvičil.Na decku sa montoval do hlavy a skušal nastavit sklon-nechápem,že na to vôbec šahal.Prosim Vás,akym zariadenim ju nastavit? Lebo podla sluchu to do povodneho stavu nedam a pri mojej povahe a pedatnosti by som mal výčitky z odfušovanej roboty.Další problém na decku je to,že jeden kanál hrá dosť slabo-počuť pri nastavovani balancu a aj VU meter na pravo nedosahuje stupne ako lavý.Inak mašinka je opticky celkom pekná,len ten deck by som chcel doladit.Neviem či sem takýto príspevok,alebo prosba o radu patrí,ale v každom prípade Vam dakujem za každú reakciu.Dakujem adminovi za to že dal dokopy takuto skvelu stranku,je na čo pozerať.



 
Eduard

Eduard
90 COFI_POSTSCOUNTER
COFI_OFFLINE_GUEST
COFI_LOCATION:
Bratislava
Slovakia
01.01.2015 21:42
Re: Profíci
No Jardo, čo s tebou? Všetci na teba kašlú! Ako nastaviť deck? To keď by som ti mal polopatisticky povedať ako na to, tak ma tu všetci ukameňujú, ale mám drvivú väčšinu hifistov na háku, takže ti to poviem.
Hlavu nastavíš jednoduchým spôsobom tak, že zoberieš si nejakú svoju najkvalitnejšiu (najmenej ojazdenú)kazetu, na ktorej si myslíš, že je nahrávka urobená s nedorýpaným nastavením hláv. Prípadne popros dôveryhodnú osobu, ktorá má doma nejaký deck, v ktorom sa nikto nepovolaný nehrabal, nech ti nahrá nejakú referenčnú kazetu s nejakým partom bicích nástrojov, kde je veľa Hi-hat a činelov a potom si ju vraz do svojho soňáku a nastav hlavy podľa tejto kazety. Nebudem ti tu opisovať adjustáciu pomocou decibelmetrov, a tónových generátorov. Nech tvoje ucho jest najlepším merákom!
Ohľadom nevyváženosti kanálov tam môže byť kopa záhad. Začnem tým najjednoduchším a najerudovanejším: "To bude určite nejaký vyschnutý kondenzátor"... No ale naozaj to môže byť on, potom by som mašinu demagnetizoval demagnetizérom, prípadne sa pozrel na kontakty prepínačov a čistotu dráh potenciometrov. A veľa ďalších možných faktorov.
Naozaj je toho veľa a je to ako lekárovi zatelefonovať, že čo mi je, keď ma bolí hlava. Príďte sa ukázať a zatiaľ si dajte kontox...
Trošku som to skrátil, ale hanba všetkým, to sa nikto nenašiel, čo by poradil? Ahá, sme leniví po sviatkoch, nechce sa nám vypisovať litánie. Chápem.
Jardo: gooogle, goooogle, gooogle...


Eduard,
Site admin
www.boombox.sk

 
Jardo

Jardo
17 COFI_POSTSCOUNTER
COFI_OFFLINE_GUEST
COFI_LOCATION:
COFI_NO_LOCATION
02.01.2015 10:28
Re: Profíci
Tak na tvoju poslednu vetu som bol fakt hnilí :) a chcel som si to zjednodušiť.Jasná vec,nevyhnem sa tomu ale nejaké /aj vdaka tebe indície už mám/
Mam dotaz ohladne demagnetizacie hláv.Už som počul aj čítal niečo o tom a jedna skupina tvrdi demagnetizovat a druha nie.Je to celá alchýmia.Robí sa to udajne aj trafo pájkou,original demgnet.kazetou a podobne.Niečo o elektronike malo viem a priklanam sa k nazoru že demagnetizovat.Aky je prosím tvoj názor?




 
Eduard

Eduard
90 COFI_POSTSCOUNTER
COFI_OFFLINE_GUEST
COFI_LOCATION:
Bratislava
Slovakia
03.01.2015 10:03
Re: Profíci
Teraz si fakt proti sebe poštvem dosť ľudí, ale to mi v tomto smere neprekáža. HIFISTI s obľubou po každých 50 hodinách prevádzky demagnetizujú rôznymi frekvenciami svoje zosilňovače a decky rôznymi prípravkami, kazetami, demagnetizérmi... Možno pri kategórii highend to má zmysel, ale ja som to robil akurát tak pri RMGF a žiaden citeľný rozdiel som nepostrehol. Aj kamaráti mi hovorili, že no, možno tam niečo je rozdiel, ale nič zásadné. Ja sa obávam aby tam nebol placebo efekt. Pozri, raz za čas to urob, že takou špciálnou myšou, čo sa kedysi za socíku predávala s takými dvoma klišťami treba obšas zašibrinkovať pri hlave a celej páskovej dráhe a mať pocit, že som pre to niečo urobil.
Podľa mňa je to ako ísť na polnočnú omšu na Vianoce a celý rok na kostol srať.
Poznámka: Nechodím do kostola ani na Vianoce.


Eduard,
Site admin
www.boombox.sk

 
Jardo

Jardo
17 COFI_POSTSCOUNTER
COFI_OFFLINE_GUEST
COFI_LOCATION:
COFI_NO_LOCATION
03.01.2015 10:22
Re: Profíci
Super,páči sa mi tvoja reakcia a suhlasim s tým placebom.



 
krtek

krtek
44 COFI_POSTSCOUNTER
COFI_OFFLINE_GUEST
COFI_LOCATION:
COFI_NO_LOCATION
03.01.2015 16:53
Re: Profíci
Já demagnetizuju vždycky při generálkách trafopáječkou. Pokud je v mechanice nějaký železo, tak by nemělo magnetovat a mazat nahrávky. To neni žádný placebo, ale základ řemesla. Placebo je to v případě demagnetizačních kazet, to je jenom hračka se zvukovým efektem.



 
Jardo

Jardo
17 COFI_POSTSCOUNTER
COFI_OFFLINE_GUEST
COFI_LOCATION:
COFI_NO_LOCATION
04.01.2015 11:40
Re: Profíci
Ano,pri opravach to myslim ma zmysel,ale s nejakou pravidelnostou v tom zmysel nevidim.Ja som to pri oprave mechaniky nerobil,nemal som čím a tou trafopájkou fakt netuším ako sa to robí.



 
Eduard

Eduard
90 COFI_POSTSCOUNTER
COFI_OFFLINE_GUEST
COFI_LOCATION:
Bratislava
Slovakia
04.01.2015 20:03
Re: Profíci
Z čisto teoretického základu a slušnosti neznámy stroj tiež pri rozobraní demagnetizujem. Mám tak dobrý prístup a ide to dobre. S pravidelnosťou to však nerobím. Áno, Krtek má pravdu, jediné, čo by malo v kazeťáku meniť smer polarity magnetických častíc na kazete je záznamová a mazacia hlava, nič viac, to znamená, že žiadna páskou zmagnetizovaná tónová ihla, ani nič okolité, čo za tie roky nachytalo pohlavné choroby pri prechádzaní pásky po jej dráhe v mechanike. Teoreticky a samozrejme prakticky v závislosti od sily zmagnetizovaného železa sa tak potom páska nenápadne každým prehratím "odmazáva" a stráca na kvalite. Posluchovo je to však cítiť hlavne pri kvalitnejších deckoch na dobrom páskovom materiále ako na nejakom RMGF s kazetou vovnútri zo 70. rokov, ktorá už má milión kilometrov s nejakým tým namotaním za sebou.
@ trafopájka: Proste dáš dole hrot a stlačíš spúšť a snažíš sa pritom pohybovať okolo hlavy atď s tým, že sa snaž do ničoho koncom pájky do ničoho neklepnúť. Ja už som sa dotkol, síce tým nafarbeným povrchom čeľustí na tom starom socialistickom demagnetizéri, ale kvalitatívny pokles som nikdy nepostrehol.


Eduard,
Site admin
www.boombox.sk

 
oneeeee

oneeeee
2 COFI_POSTSCOUNTER
COFI_OFFLINE_GUEST
COFI_LOCATION:
asi martin
Slovakia
01.09.2016 17:21
Re: Profíci
zdar.
mám originál demagnetizer na hlavy a čistím , len pred nahrávaním. odmagnetizovanie hláv len zníži šum. no a po asi mesiaci nečinnosti sa aj tak odmagnetizujú. Problém je ale , aj tak v niečom inom. kazeta type IV hlavu zmagnetizuje už po niekoľkých minútach . je to dané vysokou predmagnetizáciou záznamovej úrovne /bias/ až do + 6 db. po slovensky vypaľovák do pásky , a že vraj nejde zmazať ani klasickým magnetom.
k referenčnej kazete len toľko. postačí aj type I . kto má špičkový deck a nahrávku prepošle cez equalizer , je to super. má sice vysoký šum , ale na niektorých booboxov sa to dá stiahnuť . a samotný zosiľňovač aj tak šumí.


ešte žijem

 
Fórum  » Voľná diskusia  » Profíci
| + -